Meillä töissä: Sairaanhoitaja Marjaana Itäniemi

 

Alanvaihtaja nauttii monipuolisesta ja haasteellisesta työstä yhteen hiileen puhaltavassa työyhteisössä

”Koko opiskeluiden ajan tiesin, että vihdoin opiskelen alaa, jota todella haluan tehdä työkseni.” Näin ajatuksiaan tiivistää parturi-kampaajasta sairaanhoitajaksi opiskellut Marjaana Itäniemi. Hän opiskeli monimuotona ja valmistui sairaanhoitajaksi keväällä 2021. Vakituisen työpaikan hän sai Kuntayhtymä Kaksineuvoiselta alle vuodessa valmistumisesta ja työskentelee nyt Kauhavan sairaalaosastolla ja kotisairaalassa, ja toimii lisäksi opiskelijavastaavana. Kumpikin työpaikka tulivat tutuksi jo harjoitteluaikana ja myöhemmin sijaisuuksien muodossa.

Itäniemi kertoo, että jokainen työvuoro on erilainen. Sairaalaosastolla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttia hoitoa, saattohoitoa, palliatiivista hoitoa sekä kuntoutushoitoa tarvitsevia potilaita. Kotisairaala sen sijaan tarjoaa kotona tai esimerkiksi asumispalveluyksikössä toteutettavaa sairaalahoitoa, joka voi olla vaihtoehto osastohoidolle.

”Parasta tässä työssä on ihmisten auttaminen, kuunteleminen ja läsnä oleminen. Pystyn olla niin potilaiden kuin omaisten tukena, ja heidän antama kiitos hyvästä työstä palkitsee.” Itäniemi kokee vastuullisen ja monipuolisen työn olevan antoisaa, vaikka hoidettavana on todella monisairaita ja ajoittain haasteellisia potilaita. Työn tulosten näkeminen palkitsee. Se kuinka me moniammatillisena tiiminä hoidetaan potilaat takaisin kotikuntoon. Näen kuitenkin palkitsevana myös sen, että me olemme vierellä niissä vähemmän iloisissa asioissa.”

”Parasta on myös se, että tätä työtä ei tarvitse tehdä yksin vaan teemme tätä yhdessä kollegoiden sekä muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Itäniemi arvostaa suuresti työyhteisöään: ”Se on todella hyvä, vähän kuin toinen perhe, jonka keskelle saa tulla omana itsenään.” Työkaverit ovat kehuneet Itäniemen olevan hyvän mielen tuoja työpaikalle, iloinen, nauravainen ja empaattinen. ”Hoidan työni aina hyvin ja tarkasti. Teen työtä sairaanhoitajana sydämellä ja arvokkuudella potilaita ja omaisia kohtaan.

Itäniemen perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä. ”Tekemäni vuorotyö sopii tällä hetkellä hyvin meidän elämäntilanteeseemme, pystyn hoitaa paljon asioita myös arkena.” Vapaa-aikaa kuluu paljon lasten harrastuksissa sekä hevostallilla, lemmikkejä löytyy oma poni ja koira. Aikaa on kulunut paljon myös talopuuhiin, sillä vanhasta pohjalaistalosta on tulossa perheelle uusi koti.

Sote-alan koviin työtaisteluihin Itäniemi tuumaa: ”Mielestäni tämä työ on parasta, mitä saan tehdä. Eikä tällä alalla tarvitse koskaan olla valmis, vaan joka päivä voin oppia uusia asioita ja kehittää omaa osaamista. Jos yhtään koet, että sote-ala olisi se oma juttu niin sitä kohti pitää tavoitella.” Itäniemi uskoo, että jokaiselle Kuntayhtymään tulijalle varmasti löytyy se oma paikka, sillä erilaisia työpaikkoja on laajalti tarjolla. ”Minulle Kuntayhtymä on ollut hyvä työnantaja ja joustava.”

 

Rekrytoinnin etusivulle