Meillä töissä: sairaanhoitaja Janna Mäki

Opiskelu työn ohessa on mahdollista
pienten lasten äidillekin

 

Kauhavalainen Janna Mäki on erinomainen esimerkki siitä, miten omaa osaamistaan voi kehittää, vaikka kotona elettäisiin touhukasta pikkulapsiarkea. 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisella työskentelevä Mäki on pohjakoulutukseltaan yo-lähihoitaja. Hän on toiminut pitkään hoitokoti Iltakellossa lähihoitajana. Toukokuussa 2021 hän valmistui sairaanhoitajaksi, ja työskentelee tällä hetkellä sairaanhoitajan tehtävissä Kauhavan hyvinvointikeskuksen poliklinikalla.

”Vaikka viihdyinkin lähihoitajan työssäni erittäin hyvin, toivoin, että tulevaisuudessa voisin tehdä asiakastyötä laajemmin”, Mäki kertoo opiskeluun innostaneista motiiveistaan.

”Nyt polilla joka päivä oppii uutta ja saa haastaa itseään. Juuri sitä, mitä lähdin opiskelulta ja uudelta ammatilta hakemaan”.

Sairaanhoitajaopintoihin kuuluvien harjoittelujaksojen ajan Mäki oli opintovapaalla lähihoitajan työstään. Muilta osin opinnot pyörivät töiden ohessa. Osan opintoajasta hän työskenteli osa-aikaisesti tehden 75-80 % tavallisesta työajasta.

”Näin sain muutaman ylimääräisen vapaapäivän koulutehtäville ja lukemiselle. Ja tietysti mies ja tukiverkko ympärillä ovat auttaneet koulun, työn ja lapsiperhearjen yhdistämisessä”, hän kiittää ja kannustaa muitakin:

”Kyllä sen kouluajan rutistaa, kun tietää, ettei se kestä loputtomiin. Sisua se on kyllä vaatinut, mutta se oli tiedossa, kun koulun aloitin. Ja mitään aloitettuahan ei jätetä kesken!

Suuntautuminen sote-alalle sai Mäen mukaan selkeän suunnan jo teini-iässä:

”Hoitajan työssä parasta on se, kun näkee, että voi olla toiselle avuksi.”

 

Rekrytoinnin etusivulle