Meillä töissä: Ryhmäavustaja Jenni Hannus

Alanvaihtoa pohtiva ei voi tietää, jos ei kokeile

Kuva: Nuortenryhmässä avustamassa, pelihetki siivousten jälkeen.

 

”Avoimuus, kunnioitus toista kohtaan ja ammattitaito” ovat Alahärmän toimintakeskuksessa ryhmäavustajan tehtävissä toimivan Jenni Hannuksen mukaan parasta hänen nykyisessä työyhteisössään. Hannus on alanvaihtaja ja toiminut Kuntayhtymä Kaksineuvoisella nyt neljä vuotta uudessa työssään, joka tarjoaa kehitysvammaisille työ- ja päivätoimintaa.

Alkuperäiseltä koulutukseltaan Hannus on tradenomi ja toimistotöitä ehti kertyä toistakymmentä vuotta. Ennen alanvaihtoa pohdintaa oli pitkään: ”Onko minusta enää opiskelijaksi ja olenko sopiva toisenlaiseen ammattiin”, tukea ajatuksille hän haki myös TE-palveluiden uranvaihto keskusteluista. Hannuksen haaveissa oli työ, joka saa innostumaan ja on omasta mielestä merkityksellistä ja arvokasta. Nyt löytyy henkilökohtaisen avustajan koulutus, jonka hän on ehtinyt päivittää oppisopimuksella ammattitutkinnoksi 2020.

Hannus kannustaa muita sote-alalle pohtivia: ”Ei voi tietää, jos ei kokeile – itsekin luulin, että nuorena valitsemani liiketoiminnan ala olisi loppuelämäni ammatti.”

Ajoittain hektistäkin perhearkea viettävä kolmen lapsen äiti on ehtinyt miettiä jo uuttakin koulutusta. ”Haaveissani on vielä lisäkoulutus, kunhan lapset vielä vähän kasvavat.” Tämän hetken vapaa-aikaa rytmittävät eri harrastukset, mutta Hannus nostaa esille myös levon tärkeyden työssä jaksamisen kannalta.

Työnantajaansa Kaksineuvoista Hannus kuvaa luotettavaksi ja työntekijäänsä kuuntelevaksi. Työntekijän näkökantilta asioista on voinut puhua ja ne ovat menneet eteenpäin. Lisäksi työnantaja on suhtautunut myötämielisesti osaamisen kehittämiseen koulutusten kautta.

Työnsä keskeisin asia Hannuksen mielestä on: ”Asiakkaan auttaminen siten, että hän onnistuu joko täysin tai osittain itse tekemään jonkin asian.” Palkitsevinta on useiden harjoittelujen jälkeen hetket, ”kun kaikki loksahtaa paikoilleen ja asiakas osaa.”

Työkavereiltaan Hannus on saanut kiitosta asiakkaan aidosta kohtaamisesta, hän on myös tunnollinen ja valoisa. Arvostuksen kohteeksi nousee mielekäs työympäristö ja hyvät työkaverit, joilta saa tukea mm. haasteellisista työtilanteista keskustelemiseen.

Hannus on työhönsä tyytyväinen: ”Parasta työssä on ehdottomasti se, että voi olla avuksi ja tietää oikeasti, että asialla on merkitystä.”

 

Rekrytoinnin etusivulle