Meillä töissä: Lähihoitaja-oppisopimusopiskelija Krista Koivisto

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen edesauttoi uuden ammatin saamisessa

”Suosittelen tätä mahdollisuutta, jos pitää ihmisläheisestä työstä ja haluaa olla varma siitä, että työllistyy. Oppisopimuksella opiskelu on taloudellisestikin kannattavaa, koska saa palkkaa koko ajan.” Näin tiivistää ajatuksiaan Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa oppisopimuksella lähihoitajaopintonsa suorittanut Krista Koivisto. Hänen mukaansa oppisopimusopiskelu sopii henkilölle, jolla on motivaatiota ja kykyä itsenäiseen opiskeluun.

Koivisto työskenteli aiemmin siivousalalla, viimeisimpänä Kuntayhtymän tiloissa Mäki-Kevarissa. Sieltä hoitaja vinkkasi häntä hakeutumaan hoitoapulaiseksi. ”Hoitoala on aina kiinnostanut minua.” Niinpä hän päätti soittaa Kuntayhtymän rekrytointiin, pääsi haastatteluun ja pian jo aloitti sijaisuuksien tekemisen Iltakellossa alkuvuodesta 2020.

”Aloitettuani hoitoapulaisena, rekrytointi ehdotti oppisopimusta. Jäin miettimään asiaa, kunnes 2020 lopulla päätin kokeilla opiskeluja. Ala vaikutti niin paljon omalta, ja pidin siitä työstä.” Näin Koivisto muistelee aikaa ennen opintojen aloitusta.

Opintojen aikana Koivisto oli Kuntayhtymällä kolmessa eri työpaikassa, Iltakellossa, Mäki-Kevarissa ja viimeisimpänä ryhmäkoti Sointulassa. ”Opiskelun teki mukavaksi se, että työyhteisöissä otettiin ilolla vastaan. Ja työkaverit ovat aina auttaneet, jos on ollut jotain epäselvää.” Myös yhteistyö Sedun ja Kuntayhtymän välillä sujui hänen mukaansa hyvin.

Opintoja perinteisessä lähiopetuksessa Koivisto ei edes miettinyt vaihtoehtona. Oppisopimusopiskelussa koulupäiviä oli neljä päivää kuukaudessa. ”Se aina katkaisi työntekoa ja pääsi näkemään luokkatovereita. Työt ja opiskelu samanaikaisesti vei paljon vapaa-aikaa. Haasteita meinasi tuoda kokeet ja niihin lukeminen töiden ohella”, mutta osasi hän levätäkin.

Koivisto valmistui etuajassa viime toukokuussa. Oppisopimuksella opiskelu vei reippaalta ja täsmälliseltä Koivistolta aikaa vain 1,5 vuotta. Normaalissa tahdissa opinnot olisivat kestäneet pari vuotta, mutta hän sai nopeutettua opintoja tekemällä kaksi jaksoa samaan aikaan.

Opiskelujen lopulla Kuntayhtymästä tarjottiin pidempiaikaisia sijaisuuksia. Koivisto aikoo jatkaa vuoden loppuun tutussa ryhmäkoti Sointulassa. ”Olisi myös mukava kokeilla muitakin työpaikkoja, ja vakituinen paikka olisi haaveissa.”

Lähihoitajana Koiviston työnkuvaan kuuluu huolehtia asukkaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, puhtaudesta, ravitsemuksesta ja lääkehoidosta sekä virikkeistä. ”Parasta lähihoitajan ammatissa on ihmisläheinen työ ja auttamisen halu.” Koivisto on tyytyväinen työssään, kun saa auttaa vanhuksia ja päivät ovat erilaisia. ”Palkitsevinta työssä on, kun asukas ja omaiset osoittavat kiitollisuutta tekemästäni työstä. Haastavinta taitaa olla hoitajapula, joskus joutuu olemaan töissä vajaalla työntekijämäärällä. Iloisella asenteella päivät menevät.”

Koivisto haluaa kiittää Kuntayhtymää, kun se edesauttoi häntä uuden ammatin saamisessa. Positiivisena asiana hänen mielestään on Kuntayhtymän tarjoamat useat erilaiset työpaikat eri paikkakunnilla, ja etuna Epassi.

 

Rekrytoinnin etusivulle