Meillä töissä: Fysioterapeutti Katja Laasanen

Huonokuntoisen potilaan kuntouttaminen kotona pärjääväksi palkitsee

”Kuntayhtymä Kaksineuvoinen on monipuolinen työpaikka, josta löytyy monenlaista hommaa jo pelkästään esim. fysioterapeutin työnkuvan sisällä”, näin mainitsee Kauhavan sairaalaosastolla fysioterapeuttina työskentelevä Katja Laasanen.

Laasanen haki lukion jälkeen fysioterapeutiksi ja pääsi pääsykokeista läpi ensi yrittämällä, vuosi oli 2005. Fysioterapeutiksi hän valmistui Seinäjoen ammattikorkeakoulusta 2008. Alun perin hän tuli Kuntayhtymään tekemään puoliksi sekä osasto- että polityötä, mutta osastotyö vei sydämen. Valmistumisen jälkeen hän on ollut Kuntayhtymällä töissä ilman päivänkään katkoa työsopimuksissa, ja vakipaikkakin on ollut jo monta vuotta. Osastokokemusta on karttunut myös Ylihärmästä ja Lappajärven kuntoutusosastolta, poli taas on tullut tutuksi myös Härmien alueelta.

Parhaaksi ammatissaan Laasanen nimeää vaihtelevat työpäivät ja onnistumiset potilaiden kanssa sekä hyväntuulisen, toimivan ja kannustavan työyhteisön. ”Yksin ei tarvitse osata eikä tietää, aina voi kysyä apua.” Palkitsevimmaksi työssään hän kokee sen, kun todella huonokuntoisen potilaan saa kuntoutettua käveleväksi – ja jopa kotona pärjääväksi. ”Haastavimpia ovat potilaat, jotka eivät ymmärrä kuntoutuksen merkitystä ja kovasti pitää perustella miksi kuntoutetaan, sekä potilaat, joilla ei ole kuntoutusmotivaatiota.”

Laasasen tärkein tavoite työssään on kuntouttaa potilaita niin, että he pärjäisivät vielä kotona. ”Tehtäväni on arvioida potilaan toimintakykyä ja hankaluuksia toimintakyvyssä sekä kuntouttaa. Tarpeen mukaan mietitään ja kartoitetaan kotioloja sekä lainataan apuvälineitä.” Työ on moniammatillista: ”Olen päivittäin tekemisissä lääkärin, lähi- ja sairaanhoitajien sekä fysioterapeuttikollegan kanssa. Hyvin usein olen tekemisissä myös omaisten kanssa.”

Työkaverit ovat luonnehtineet Laasasta rauhalliseksi, iloiseksi ja kärsivälliseksi. Omasta mielestään hän on myös positiivinen, sosiaalinen ja sopeutuva. Työssä auttaa jaksamaan työkaverien ja vaihtelevan työn lisäksi perhe ja vapaa-aika sekä lyhennetty työaika. ”Kotona on aviomies ja kaksi pientä lasta, kolmas tulossa.” Työn ja muun elämän yhteensovittamisen hän kokee nykyään helpoksi, kun saa omasta toiveestaan tehdä lyhyempää työaikaa. ”Etuna työssä on, että saan itse melko paljon aikatauluttaa ja suunnitella työpäivää potilasmateriaalin ja muun osaston aikataulun puitteissa.” Työnantaja myös tukee ja kannustaa kehittämään omaa työtä ja osaamista.

 

 

Rekrytoinnin etusivulle