Perhekeskus Kaislan järjestämät ryhmätoiminnot perheille

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tarjoaa erilaisia ryhmämuotoisia toimintoja lapsille ja vanhemmille.

Ajankohtaiset tiedot alkavista ryhmistämme ja ilmoittautumisohjeet löydät perhekeskuksen Facebook-sivulta.

 

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmä

Ihmeelliset vuodet (Incredible years) -vanhemmuusryhmä perustuu tieteellisesti tutkittuun ja maailmalla laajasti käytössä olevaan menetelmään, joka tarjoaa käytännönläheisiä keinoja vanhemmuuteen ja arjen tueksi. Ihmeelliset vuodet-menetelmän tarkoituksena on tukea haastavasti käyttäytyvien lasten perheitä ja vähentää esimerkiksi käytöksen ongelmia ja uhmakkuutta. Ryhmässä keskitytään positiivisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen lapsen ja vanhemman välillä.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella alkaa vanhemmuusryhmä 2 kertaa vuodessa. Vanhemmuusryhmä on tarkoitettu kouluikäisten ja sitä nuorempien lasten perheille. Poikkeusaikana ryhmät ovat toteutuneet etäyhteyksien kautta.

Voit kysyä lisätietoa perheneuvolasta.

 

Tunnetaitoryhmä

Tunnetaitoryhmä on suunnattu alakouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Tunnetaitoryhmässä harjoitellaan tunteiden tunnistamista, nimeämistä, ymmärtämistä, säätelyä ja ilmaisua. Tunnetaitoryhmä koostuu 8:sta lasten ryhmäkerrasta ja 3:sta vanhempien tapaamisesta. Ryhmä on perheille maksuton.

Seuraavaa ryhmä alkaa syksyllä 2021 Kosolan koululla ja on suunnattu 2-4. luokkalaisil-le. Koronatilanteen vuoksi tämä ryhmä on vain Kosolan koulun oppilaille, mahdollisten altistusketjujen minimoimiseksi. Ryhmä on jo täynnä, mutta jonoon voi ilmoittautua.

Perheneuvolasta tai toimintaterapeuteilta voit kysyä lisätietoja tai ilmoittautua jonoon.