Perhekeskus Kaisla

Perhekeskus yhdistää perheiden arjen verkostot ja toimijat yhdeksi kokonaisuudeksi. Se on rakenne ja tapa toimia yhdessä.

Perhekeskus Kaislan tavoitteena on toimijoiden tiiviydellä tarjota matalan kynnyksen palveluiden kokonaisuus, jossa palvelut on tuotu yhteen, ja edistää näin lasten, nuorten ja perheiden oikea-aikaista tuen ja avun saamista.

Kaislan palvelukokonaisuuteen kuuluvat niin sosiaali- ja terveyspalvelut, koulu ja varhaiskasvatus kuin alueen järjestöt ja seurakunnatkin.

Perhekeskus Kaisla -nimi viittaa lasten ja perheiden palveluiden kokonaisuuteen, ei ainoastaan yhteisiin fyysisiin tiloihin. Yhteistyö ei rajoitu samoissa tiloissa työskenteleviin toimijoihin, vaan yhteistyötä tehdään koko toiminta-alueella.

Suurin osa lasten ja perheiden sosiaali- ja terveyspalveluista toimii Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Kaislan palvelut ovat lähipalveluja. Työntekijät jalkautuvat tarpeen ja tilanteen mukaan perheiden koteihin, varhaiskasvatuksen ja koulun tiloihin ja hyvinvointiasemille.

Perhekeskus Kaislan kohtaamispaikka aloittaa toimintansa

Kaislan kohtaamispaikassa alkaa toiminta viikolla 45. Perheet ovat saaneet vastata kyselyyn toiveistaan kohtaamispaikkatoiminnasta. Toiveisiin vastataan järjestämällä ryhmä nepsyhaasteisten lasten ja nuorten vanhemmille, teemakahvila lapsiperheiden arjesta nouseviin asioihin ja viikoittain kohtaamispaikassa on tavattavissa perhekeskuksen työntekijä, jolta saa halutessaan kysyä neuvoa ja ohjausta. MLL Kauhava aloittaa vauvakahvilan kohtaamispaikassa viikolla 46. Näillä toiminnoilla lähdetään alkuun ja toimintaa lisätään portaittain. Toiveena on mm. saada nuorille suunnattua matalan kynnyksen toimintaa käynnistettyä kohtaamispaikassa. 

Teemakahvilan aiheita on tällä hetkellä sovittu alkuvuoteen saakka, mutta ne jatkuvat kesään saakka. Kevään aikana aiheina tulee olemaan useampi nuorten elämään liittyvä. Aiheisiin voi myös esittää toivomuksia.

Otamme mielellämme myös vastaan edelleen toiveita toiminnalle.  Toiveista voi laittaa viestiä merja.kattelus(at)kaksineuvoinen.fi tai kertoa käydessäsi kohtaamispaikan toiminnoissa. 

Perhekeskus Kaislan somessa tarkempia aikatauluja eri toiminnoille.

Kohtaamispaikkoja on jo aiemmin ollut alueella seurakunnilla ja järjestöillä, mutta nyt kohtaamispaikka saadaan myös osaksi perhekeskusta. Toiminta tulee olemaan siis aivan uutta.

 

17.11.2022