Päihdehoitaja

Päihdehoitajan vastaanotolla hoitaja arvioi tilanteesi kokonaisuudessaan ja saat tukea ja apua ongelmaasi kokonaisvaltaisesti. Vastaanotot toteutetaan pääsääntöisesti yksilövastaanottojen muodossa ajanvarausperiaatteella. Myös läheisesi tai muu hoitosi kannalta tärkeä henkilö on tervetullut mukaan.

Päihdehoitaja toimii ainoastaan Kauhavan hyvinvointikeskuksessa yhteistyössä päihdealaan erikoistuneen lääkärin kanssa.

Palvelut ovat luottamuksellisia ja lääkärinlausuntomaksuja lukuunottamatta maksuttomia.

Vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Voit ottaa itse yhteyttä päihdehoitajaan, jos:

  • olet huolissasi omasta tai läheisesi päihteidenkäytöstä
  • olet saanut poliisin päätöksen päihdeseurannasta
  • olet huolissasi riippuvuudesta
  • tarvitset alkolukkolausuntoa
  • tarvitset tukea lääkityksen lopettamiseen

Katkaisuhoito

Katkaisuhoito toteutetaan lääkärin arvion perusteella Kauhavan sairaalaosastolla. Katkaisuhoito vaatii aina lääkärin vastaanottoajan. Lääkärin vastaanottoajan voit varata numeroista 06 2412 4553 (ma-pe klo 8-15) tai 06 2412 4555 (ma-pe klo 15-20 ja viikonloppuisin klo 9-18).

Avokatkaisu

Avokatkaisu toteutetaan lääkärin arvion perusteella. Avokatkaisu vaatii aina lääkärin vastaanottoajan. Lääkäri suunnittelee avokatkaisuhoidon pituuden ja lääkityksen. Avokatkaisun kesto on yleensä 3-5 päivää, jolloin potilas käy päivittäin Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Reseptejä ei kirjoiteta. Lääkkeet annetaan vain, kun asiakas puhaltaa nollat. Lääkärin vastaanottoajan voit varata numeroista 06 2412 4553 (ma-pe klo 8-15) tai 06 2412 4555 (ma-pe klo 15-20 ja viikonloppuisin klo 9-18).

Korvaushoito

Korvaushoito toteutetaan Kauhavan hyvinvointikeskuksessa päihdehoitajan toimesta yhteistyössä päihdelääkärin kanssa. Korvaushoito aloitetaan aina päihdelääkärin arvion perusteella. Korvaushoidon aloitukset toteutetaan päihdelaitoskuntoutuksessa. Laitoskuntoutus vaatii aina myös maksusitoumuksen sekä päihdelääkärin lähetteen.

Ajo-/päihdeseurannat

Seurantaan ohjaudutaan yleensä poliisin päätöksellä. Yhteyttä kannattaa ottaa heti päätöksen saatuasi, että seuranta saadaan mahdollisimman pian käyntiin. Ajoseuranta toteutetaan yksilökäynteinä ja laboratorioseurannoin. Seurannan kesto vaihtelee riippuen ajokorttiluokastasi ja rikkomuksista. Keston määrittelee päihdelääkäri. Ajoseurantoja pystytään tarvittaessa toteuttamaan myös hyvinvointiasemilla.

Hyödyllisiä linkkejä:

Päihdelinkki 

AA-toiminta

Pelirajat on

Mielenterveystalo

31.5.2021

Yhteystiedot

Päihdehoitaja
040 540 2974

Kauppapassi 3
62200 Kauhava