Muistihoitajat

Muistihoitajan työn tavoitteena on muistisairauksien varhainen tunnistaminen, jatkotutkimuksiin ohjaaminen ja muistisairauden diagnoosin jälkeinen seuranta. Ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa, joten on tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan viivytyksettä. Jos huomaat muistioireita itselläsi tai läheiselläsi, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä muistihoitajaan ja hakeutua muistitutkimuksiin. Maksuttomaan muistitestiin voi varata ajan soittamalla suoraan muistihoitajalle.

Testauksen lisäksi muistihoitajalta voi kysyä apua ja neuvoja kaikissa muistiin ja muistisairauksiin liittyvissä mieltä askarruttavissa asioissa, kuten muistisairauteen sairastuneen tuki- ja palveluasioissa sekä sairauteen liittyvissä ongelmatilanteissa. Muistihoitaja kutsuu sinut kirjeitse vastaanotolle, tai aika sovitaan puhelimitse soittaessasi. Vastaanotot tapahtuvat, Kauhavan hyvinvointikeskuksessa ja Ylihärmän ja Evijärven hyvinvointiasemilla.

Tutustu myös:
Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry neuvoo, tukee ja ohjaa muistikysymyksissä sekä etenevien muistisairauksien eri vaiheissa. Voit olla yhteydessä Muistiyhdistykseen, jos pohdit muistiasioita, olet muistisairas, omainen, läheinen tai muistityön ammattilainen.

www.muistiyhdistys.fi

13.10.2022

Yhteystiedot

Muistihoitajat

040 562 9108

040 483 8035

Parhaiten tavoitat puhelimitse ma-pe klo 7.30–9.00.