Äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola

Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa huolehditaan koko odottavan perheen ja tulevan lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista. Tärkeänä tehtävänä on vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen, vauvan ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukeminen sekä perheen valmentaminen synnytykseen, vauvan hoitoon ja tulevaan elämänmuutokseen. Äitiysneuvola tukee koko perhettä odotusaikana ja vauvan synnyttyä.

Ensimmäinen vastaanottoaika varataan terveydenhoitajalle, kun raskaus on todettu. Odottavan äidin toivotaan ottavan yhteyttä neuvolaan jo raskausviikoilla 8 – 10. Saadakseen Kelan etuudet, tulee äidin ottaa yhteyttä neuvolaan viimeistään raskausviikolla 16. Ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä äidin tulee kirjautua Hyvis.fi -palveluun ja täyttää valmiiksi äitiysneuvolan esitietolomake.

Perhevalmennus

Perhevalmennuksen tarkoituksena on valmentaa perheitä synnytykseen ja uuden perheenjäsenen tuloon. Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joihin on syntymässä ensimmäinen lapsi. Valmennuksesta vastaavat äitiysneuvolan työntekijät yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Perhevalmennuksen ajankohdista saat tietoa omasta neuvolastasi.

Ilmoittautuminen perhevalmennukseen tästä.

Perhesuunnitteluneuvola

Perhesuunnitteluneuvolan tavoitteena on hoitaa yksittäisten asiakkaiden ja pariskuntien perhesuunnitteluun ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat.  Perhesuunnitteluneuvolaan voi ottaa yhteyttä myös lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Sterilisaatiolähetettä haluavien naisten ja miesten tulee hakeutua hyvinvointikeskukseen lääkärin vastaanotolle.

Perhesuunnitteluneuvolaan voi ottaa yhteyttä jo ennen raskautta, esim. toistuvien keskenmenojen vuoksi.

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alueensa ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen terveyspalvelut valinneille alle 25-vuotiaille nuorille. Maksuton ehkäisy koskee myös aiemmin ehkäisyvalmisteita käyttäneitä. Ehkäisy suunnitellaan yhdessä ammattilaisen kanssa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi.

Suuhygienistin yksilövastaanotto odotusaikana

Fysioterapeutin yksilövastaanotto synnytyksen jälkeen

25.5.2021

Yhteystiedot

Äitiys- ja perhesuunnittelun toimipaikat

puhelinaika arkipäivisin klo 12-13

 

Evijärvi:
Evijärven hyvinvointiasema
Antinniemi 8, 62500 Evijärvi
040 579 1455

 

Kauhava:
Kauhavan neuvola
Kauppatie 107 B, 62200 Kauhava

050 330 9527

040 619 5126

 

Ylihärmä:
Ylihärmän hyvinvointiasema
Leinosentie 15, 62375 Ylihärmä

050 561 7732