Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki haetaan Kelasta.  Ohjeet hakemiseen löydät Kelan verkkosivuilta.

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää sellaisiin erityisistä tarpeista ja olosuhteista aiheutuneisiin menoihin, joihin ei voi saada perustoimeentulotukea. Tarvittaessa Kela voi siirtää täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksen kuntayhtymän käsiteltäväksi.

Kuntayhtymä myöntää täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea toimeentulotukilain ja vuosittain hyväksyttävän maakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti.

Voit hakea täydentävää ja/tai ehkäisevää toimeentulotukea lomakkeella, joka löytyy täältä. Tukea hautauskustannuksiin voit hakea lomakkeella, joka löytyy täältä.

Paperinen hakemuslomake palautetaan osoitteeseen Kauhavan perusturvatoimisto/Aikuissosiaalityö, PL 3, 62201 Kauhava.

Voit myös varata henkilökohtaisen asiointiajan sosiaalityöntekijälle tai sosiaaliohjaajalle Kauhavan perusturvatoimistoon. Vastaanotto Alahärmän tai Evijärven toimipisteissä kerran kuukaudessa tai sopimuksen mukaan.

Toimeentulotukihakemus käsitellään viimeistään 7 arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Kiireellisissä tilanteissa hakemus käsitellään samana tai seuraavana arkipäivänä. Jos hakemus on puutteellinen, siihen pyydetään tarvittavat lisäselvitykset. Käsittely voi viivästyä selvitysten toimittamisen ajan.

27.5.2021

Yhteystiedot

Ajanvaraus ja palveluohjaus
(ma-pe klo 9-13)
040 678 9370

 

Kauhavan perusturvatoimisto
Aikuissosiaalityö
Kauppapassi 3, 62200 Kauhava

Työntekijät tavattavissa lähivastaanotolla ajanvarausperiaatteella.