Muiden toimijoiden palvelut

Talous- ja velkaneuvonta

Rahahuolia ei kannata murehtia yksin. Tukea kannattaa pyytää heti, jos jokin omassa tai läheisen taloudessa mietityttää.

Talous- ja velkaneuvojat auttavat sinua, kun olet huolissasi omasta taloudesta. Talous- ja velkaneuvonnasta saat apua myös velkatilanteeseen. Lisäksi talous- ja velkaneuvoja osaa neuvoa sinua järjestelylainan ja velkajärjestelyn hakemisessa.

Oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta on maksutonta ja sitä järjestää valtio. Neuvonta on luottamuksellista ja henkilöstöä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Lisätietoja: https://oikeus.fi/talousjavelkaneuvonta/etela-pohjanmaanoikeusaputoimisto/fi/index/otayhteytta.html

Edunvalvonta

Edunvalvojan tehtävistä päättää Digi- ja väestötietovirasto tai käräjäoikeus. Yleensä edunvalvojalle annetaan tehtäväksi hoitaa päämiehensä omaisuutta ja taloudellisia asioita.

Taloudellisten asioiden lisäksi edunvalvojan on huolehdittava siitä, että päämies saa sopivan hoidon, huolenpidon ja kuntoutuksen. Edunvalvojan tulee tarvittaessa olla yhteistyössä esimerkiksi kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisten kanssa.

Lisätietoja: https://oikeus.fi/edunvalvonta/etela-pohjanmaanedunvalvontatoimisto/fi/index.html

Takuusäätiö

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka tukee ihmisten itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Palvelut ovat maksuttomia.

Lisätietoja: https://www.takuusaatio.fi/

Kela

Tietoa Kelan etuuksista.

Lisätietoja: https://www.kela.fi/

Mielenterveystalo

Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja.

Lisätietoja: https://www.mielenterveystalo.fi/

Akuuttipsykiatrian poliklinikka

Akuuttipsykiatrian poliklinikka arvioi lähetteellä sairaalaan tulevien potilaiden tilanteen ja suunnittelee jatkohoidon. Poliklinikalle voit ottaa yhteyttä akuuteissa kriiseissä, kohdatessasi vaikean elämäntilanteen tai erilaisten mielenterveyshäiriöiden akuuteissa vaiheissa. Ympärivuorokautinen psykiatrinen päivystys toimii myös viikonloppuisin. Akuuttipsykiatrian poliklinikan hoitajat ovat tavoitettavissa joka päivä klo 8.00–21.00. Poliklinikka tarjoaa konsultaatiopalveluja, asiakasneuvontaa ja ohjausta.

Lisätietoja: https://www.epshp.fi/hoitopalvelut/hoidot_ja_tutkimukset/psykiatria/aikuisten_psykiatriset_avohoitopalvelut/akuuttipsykiatrian_poliklinikka

Päihdelinkki

Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille.

Lisätietoa: https://paihdelinkki.fi/

Peluuri

Voit olla yhteydessä Peluuriin, jos jokin omassa tai toisen pelaamisessa mietityttää ja haluat pohtia asiaa tarkemmin.

Peluurin auttava puhelin 0800 100 101 tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Avoinna ma-pe klo 12-18. Puhelu on maksuton ja voit asioida nimettömänä. Peluurin chat on avoinna ma, ke ja pe klo 12-15.

Lisätietoja: https://www.peluuri.fi/

FinFami Etelä-Pohjanmaa

FinFami Etelä-Pohjanmaa ry on mielenterveysomaisten yhdistys. Edistämme toiminnallamme mielenterveysomaisten ja läheisten hyvinvointia, elämänlaatua ja arjessa selviytymistä. Tukea, toivoa, mukana – et jää yksin!

Lisätietoa: https://www.finfamiep.fi/

Etelä-Pohjanmaan Ensi- ja turvakotiyhdistys

Etelä-Pohjanmaan turvakodin 24/7 päivystysnumero: 050 575 0541

Lisätietoja: https://ensijaturvakotienliitto.fi/etelapohjanmaanensijaturvakoti/

Kauhavan Vuokra-asunnot oy

Kauhavan Vuokra-asunnot Oy tarjoaa asumisen vaivattomuutta ja mukavuutta kaupungin kaikissa taajamissa, joista löytyvät läheltä myös kaikki päivittäiset peruspalvelut.

Lisätietoa: https://kauhavanvuokra-asunnot.fi/

9.6.2021

Yhteystiedot