Päiväaikainen toiminta

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella toimii kaksi toimintakeskusta – Alahärmässä ja Kauhavalla.

Alahärmässä asiakkaat ovat pääsääntöisesti Härmien alueelta ja Kauhavalla Kanta-Kauhavan ja Kortesjärven alueelta. Toimintakeskuksissa tarjotaan työ- ja päivätoimintaa aikuisille kehitysvammaisille. Asiakkaat osallistuvat päiväaikaiseen toimintaan yksilöllisen suunnitelman mukaisesti 1-5 päivänä viikossa.

Toimintakeskukset tarjoavat asiakkailleen monenlaista työtä ja toimintaa kodin ulkopuolella. Toiminnan tarkoituksena on erilaisten aikuisen elämään kuuluvien taitojen harjoittelu ja näiden taitojen avulla mahdollisimman suuren omatoimisuuden ja itsenäisyyden saavuttaminen omassa elämässä. Toiminnalla tuetaan toimintakykyä ja osallisuutta sekä edistetään sosiaalisia vuorovaikutustaitoja.

Toiminta sisältää mm. seuraavia asioita:

  • harjoittelemme aikuisen elämässä tarvittavia arjen taitoja kuten pöydän kattamista, ruuanlaittoa, siivousta, pyykinpesua
  • teemme erilaisia työtehtäviä
  • seuraamme aikaamme ja ajankohtaisia uutisia sekä tapahtumia
  • opiskelemme ja kertaamme asioita erilaisten tuokioiden avulla, aistiharjoittelulla, retkillä talon ulkopuolelle kuten elokuviin, kirjastoon tai kauppaan
  • harrastamme ulkoilua, liikuntaa, luovaa toimintaa

Osa toiminnoista on kaikille yhteisiä mutta jokaiselle annetaan mahdollisuus harjoitella asioita omien tarpeiden mukaisesti. Taitojen ja tarpeiden määrittämiseksi pyritään jokaiselle asiakkaalle laatimaan palvelusuunnitelma jossa selvitetään asiakkaan ja hänen perheensä tarvitsemat tukitoimet ja palvelu.

Työ- ja päivätoiminnan asiakkaaksi voi hakeutua oppivelvollisuuden suorittamisen jälkeen vammaissosiaalityön kautta. Erityisluokkien ja Ammattiopisto Luovin TET jaksoille voi myös hakeutua. Aterioista peritään maksu, muutoin työ- ja päivätoiminta sekä siihen liittyvät kuljetukset ovat asiakkaille maksuttomia. Toimintavuotemme loma-ajat mukailevat koulujen loma-aikoja syys-, joulu- ja hiihtolomien osalta, kesällä lomailemme neljä viikkoa.

Meille tärkeää on jokaisen asiakkaan yksilöllinen ja tasavertainen kohtaaminen sekä aito läsnäolo. Haluamme tarjota asiakkaille mielekästä toimintaa, yhdessäoloa ja onnistumisen iloa. Mukaan haluavat otetaan ilomielin vastaan ja tutustumaan toimintaan.

8.6.2021

Yhteystiedot