Tuetun asumisen palvelu TUPA

Vammaispalveluissa toimii tuetun asumisen palvelu, joka on uusi vaihtoehto esimerkiksi sellaisille asiakkaille, joilla on tähän saakka ollut käytössään henkilökohtainen avustaja. Tuetun asumisen palvelu tulee omalta osaltaan vastaamaan asiakkaiden arjen avuntarpeisiin. Työntekijät huolehtivat, avustavat ja ohjaavat arjen toiminnoissa ja askareissa. Henkilökohtainen apu ja TUPA-palvelu voivat olla myös rinnakkain toteutettuna sopiva vaihtoehto arjen avuntarpeeseen vastaamiseksi.

Tuetun asumisen mallissa yhden avustajan sijaan asiakkaan tarvitsemasta avusta huolehtii työtiimi. Asiakas hyötyy tästä toimintamuodosta, sillä hänen ei esimerkiksi tarvitse enää itse huolehtia avustajan palkkaamiseen liittyvistä työnantajavelvoitteista. Lisäksi muun muassa sijaisjärjestelyt helpottuvat.

Tuetun asumisen palvelu räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan: joillakin käyntejä voi olla kerran, pari viikossa esimerkiksi tunnin tai kaksi kerrallaan. Toisilla avuntarve voi olla jokapäiväistä. Käynteihin voi sisältyä esimerkiksi haavanhoitoa tai lääkkeiden otossa avustamista.

Yhteystiedot

Vastaava ohjaaja
Jenni Kostiainen
040 527 5400