Sointula

Sointula on kotihoidon ryhmäasumisyksikkö Kauhavan Ylihärmässä, kaunista kirkkoa vastapäätä. Yksikössä on 17 itse kalustettavaa, erikokoista asuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma wc ja suihku. Sointulan yhteiset tilat muodostuvat oleskelutilasta sekä kahdesta keittiöstä ja ruokailutilasta. Tämä mahdollistaa asukkaiden rauhalliset ja kotoisat ruokailuhetket pienemmällä porukalla.

Jokaiselle Sointulaan muuttavalle nimetään omahoitaja sekä tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelma. Päivittäisissä toimissa tuetaan asukkaan omia voimavaroja.

Henkilökunta koostuu lähihoitajista ja sairaanhoitajasta. Tarvittaessa ollaan yhteydessä kotihoidon lääkäriin. Sointulan hoitajille on tärkeää huolehtia asukkaiden hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti, mukaan lukien erilaiset mielen ja kehon virikkeelliset toiminnot. Pieni sisäpihan puutarha mahdollistaa kesäisin ulkoilun ohella myös kosketuksen luontoon.

Hoitajat ovat paikalla klo 7 – 21.30, öisin yöpartio käy Sointulassa suunnitellusti tarpeen mukaan ja vastaa asukkaiden turvapuhelinhälytyksiin.

Kuvia Sointulasta

19.4.2021

Yhteystiedot

Päämajantie 36 B, 62375 Ylihärmä

Hoitajat p. 050 918 1188 (klo 7 – 21.30)