Tehostetun palveluasumisen ja vuorohoidon palveluseteli

Asukaspaikan myöntäminen kuntayhtymän omaan tehostetun palveluasumisen yksikköön on aina ensisijainen vaihtoehto. Määrärahan puitteissa kuntayhtymä voi kuitenkin myöntää asiakkaalle palvelusetelin tehostettuun palveluasumiseen. Palvelusetelillä tuotettu palvelu vastaa sisällöltään kuntayhtymän tuottamaa palvelua. Palveluseteliä voi käyttää erityisistä syistä omaishoitajan vapaiden aikaiseen omaishoidettavan vuorohoitoon.

Palvelusetelin myöntämisen jälkeen asiakas voi valita tehostetun palveluasumisen yksikön, joka voi olla yksityisen yrityksen tai yhdistyksen ylläpitämä. Yksikkö valitaan kuntayhtymän hyväksymien palvelusetelituottajien luettelosta.

Mikäli asiakas löytää itselleen sopivan palveluseteliyrittäjän hyväksyttyjen listan ulkopuolelta, kyseinen yrittäjä voi hakeutua palveluseteliyrittäjäksi. Vasta hyväksymisprosessin jälkeen palveluseteliä voi käyttää kyseisen palveluntuottajan valintaan.

Palveluseteli antaa asiakkaalle vaihtoehdon, josta voi myös kieltäytyä. Tällöin asiakas voi jäädä odottamaan asukaspaikkaa kuntayhtymän omasta tehostetun palveluasumisen yksiköstä.

Lisätietoja sivun oikean reunan linkeistä.

Tutustu tehostetun asumispalvelujen ja vuorohoidon palveluseteliyrittäjät

 

2.9.2022