Tukea omaishoitajana toimimiseen

Omaishoidontukitoimiin kuuluvat omaishoitajien vapaiden järjestäminen, Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella toteutettava omaishoitajien valmennuskurssi sekä omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset.

Omaishoitajien valmennuskurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat tehneet omaishoitosopimuksen Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikäihmisten palvelujen kanssa.

Valmennuskurssin tavoitteena on:

  • Lisätä omaishoitajan ymmärrystä siitä, että omaishoitotehtävä on vain yksi osa elämän kokonaisuutta. Elämässä on myös muita alueita, kuten ystävät ja harrastukset.
  • Varmistaa, että omaishoitajalla olisi kurssin jälkeen omaishoitotilanteessa tarvittavat perustiedot ja -taidot
  • Luoda omaishoitajalle toimivaa verkostoa, josta saisi tukea tarvittaessa.

Valmennus järjestetään ryhmämuotoisena kurssina. Kurssi toteutetaan, kun halukkaita osallistujia on riittävästi. Kurssille on jatkuva haku ja alkamisajankohdan ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Lisätietoja: asiakasohjauksen palvelupäällikkö, puh. 050 561 7731.

Omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset

Omaishoitajat tekevät vaativaa ja tärkeää työtä toimiessaan omaishoitajina. Omaishoitajille järjestetään hyvinvointi- ja terveystarkastuksia.

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksessa selvitetään monenlaisia hyvinvointiin liittyviä asioita, esimerkiksi voimavaroja, jaksamista, terveydentilaa sekä tuen ja palvelujen riittävyyttä. Tarkastus on maksuton. Tarkastusta voit tiedustella sivun oikeassa reunassa olevista numeroista.

Päivitetty 14.7.2021

Yhteystiedot

Kauhava

040 670 2252

Alahärmä ja Ylihärmä

044 483 4530

Kortesjärvi ja Evijärvi

040 160 4515