Tukea omaishoitajana toimimiseen

Omaishoidontukitoimiin kuuluvat omaishoitajien vapaiden järjestäminen, Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella toteutettava omaishoitajien valmennuskurssi sekä omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset.

Omaishoitajien valmennuskurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat tehneet omaishoitosopimuksen Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikäihmisten palvelujen kanssa.

Valmennuskurssin tavoitteena on:

  • Lisätä omaishoitajan ymmärrystä siitä, että omaishoitotehtävä on vain yksi osa elämän kokonaisuutta. Elämässä on myös muita alueita, kuten ystävät ja harrastukset.
  • Varmistaa, että omaishoitajalla olisi kurssin jälkeen omaishoitotilanteessa tarvittavat perustiedot ja -taidot
  • Luoda omaishoitajalle toimivaa verkostoa, josta saisi tukea tarvittaessa.

Valmennus järjestetään ryhmämuotoisena kurssina. Kurssi toteutetaan, kun halukkaita osallistujia on riittävästi. Kurssille on jatkuva haku ja alkamisajankohdan ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Lisätietoja: asiakasohjauksen palvelupäällikkö, puh. 050 561 7731.

Omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset

Omaishoitajat tekevät vaativaa ja tärkeää työtä toimiessaan omaishoitajina. Omaishoitajille järjestetään hyvinvointi- ja terveystarkastuksia.

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksessa selvitetään monenlaisia hyvinvointiin liittyviä asioita, esimerkiksi voimavaroja, jaksamista, terveydentilaa sekä tuen ja palvelujen riittävyyttä. Tarkastus on maksuton. Tarkastusta voit tiedustella alla olevista numeroista.

Päivitetty 8.8.2019