Koronatilanne alueellamme

Omaisten ja muiden läheisten on mahdollista vierailla Kuntayhtymä Kaksineuvoisen asumispalveluyksiköissä myös koronapandemian aikana.

Lue tästä: Vierailuohjeet asumisyksiköihin


Nyrkin suositukset

luettavissa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta


Koronatilanne jatkuu rauhallisena Kaksineuvoisen alueella

12.7.2021
Kaksineuvoisen alueella ei ole tullut ilmi uusia koronatartuntoja useampaan viikkoon.  Muualla tapahtuneiden altistumisten vuoksi alueellamme on tällä hetkellä karanteenissa muutama henkilö. Muistetaan vielä voimassa olevat hygienia- ja maskisuositukset, jotta tilanne jatkuisi rauhallisena edelleenkin.

Mikäli saat flunssan oireita, jää kotiin

Jos sinulle tulee vähäisiäkään flunssan oireita (nuha, kuume, kurkkukipu, yskä, päänsärky, vatsaoireet) et voi mennä töihin, kouluun, harrastuksiin tai kyläilemään. Et voi myöskään ottaa vieraita vastaan kotiisi. Pyydä tällöin esimerkiksi tuttavaa tai naapuria hoitamaan välttämättömät kauppa-asioinnit ja jättämään ostoskassi ulko-ovelle.

Mikäli olet flunssaoireinen, ota yhteys Kauhavan hyvinvointikeskuksen ajanvaraukseen.

Jos sinut ohjataan koronatestiin, on sinun syytä tulla testiin annettuna aikana suoraan kotoa ja palata testin jälkeen suoraan takaisin kotiin. Samalla reissulla et voi hoitaa muita asioita. Voit palata normaalielämään vasta sen jälkeen, kun testitulos on varmistunut negatiiviseksi ja takana on yksi täysin oireeton päivä.

Jos sinulla on flunssan oireita, voit tulla ainoastaan infektiopoliklinikan vastaanotolle. Kaikki muut ajanvaraukset niin sosiaali- kuin terveyspalveluissakin tulee perua ja siirtää.

Näiden ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää, sillä koronainfektion oireet ovat aivan samanlaisia kuin tavallisen flunssan, eli nuhakuumeen oireet. Ennen testitulosta ei voi tietää, onko kyse koronasta, influenssasta vai tavallisesta flunssasta.

Jos liikut oireisena muiden ihmisten parissa, on aina vaarana, että tartutat muita.
Koronatartunnan saanut voi tartuttaa muita jo 1‒2 päivää ennen oireiden alkua, tartuttavimmillaan koronan saanut on oireilevana, eli yskiessään, aivastellessaan, niiskuttaessaan tai pärskiessään.

Koronan taltuttaminen on meidän kaikkien yhteinen vastuu. Pysy kotona, mikäli sinulla on vähäisiäkään oireita.  Pidetään toisemme terveinä.