Koronarokotukset

Koronarokotuksille tullaan ilman ajanvarausta Walk in -aikoina

Ajanvarauksesta on siirrytty pelkästään Walk in -aikoihin, jolloin koronarokotukselle tullaan ilman ajanvarausta. (Huom! jo annetut ajat pysyvät).

–> Katso tästä koronarokotusten Walk in -ajat (ilman ajanvarausta)

  • Ota mukaan henkilöllisyystodistus.
  • Tehosteelle tultaessa huomioi, että rokotusten suositeltu antoväli täyttyy (ks. alta anto-ohjeet). Aiemmat rokotuksesi näet Omakannasta www.kanta.fi (alta näet tarkemman ohjeen).
  • Alle 30-vuotiaille miehille annetaan vain Pfizer-rokotetta, huomio minä päivänä kyseistä rokotetta annetaan (rokote ilmoitettu Walk in -aikojen perässä suluissa).

 

Koronarokotusten neuvonnan takaisinsoittonumero (ei ajanvarauksia) 06 2412 4545.

12-15-vuotiaat peruskoululaiset sekä lukiolaiset voivat saada rokotteen myös koulussaan, kysy lisää omalta terveydenhoitajalta.

 

Koronarokotteiden anto-ohjeet:

THL:n suositukset

1.annos: 
Kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille.

2.annos:
Kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta.

3.annos:
Kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille, aikaisintaan 5-6 kuukautta toisesta annoksesta. Paitsi henkilöt, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt (katso ryhmä alta) voidaan kolmas annos antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut aikaa vähintään 2 kuukautta. Huom! 3. annokselle ei tule kutsua, vaan sinne täytyy itse hakeutua

Koronaviruksen sairastaneille:
Tehosterokote voidaan antaa, kun taudin sairastamisesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

 

–> Katso tästä koronarokotusten Walk in -ajat (ilman ajanvarausta)

 

Henkilöt, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt:

Tähän ryhmään kuuluvat 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, jotka ovat erikoissairaanhoidossa olevia tai vastikään siellä olleita henkilöitä, joilla on:

– elinsiirto
– kantasolunsiirto enintään 3 vuotta sitten tai kauemminkin, mikäli käänteishyljinnän estolääkitys jatkuu
– vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
– immunosuppressiiviinen syöpähoito vuoden sisällä sekä leukemian, lymfooman tai myelooman monoklonaalista vasta-ainehoitoa kahden vuoden aikana saaneet
– aplastinen anemia
– autoimmuunisairauksien hoitoon JAK-estäjiä tai biologisia lääkkeitä
– dialyysi ja vaikea munuaisten vajaatoiminta
– pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
– lääkärin arvioima muu vaikea immuunipuutos

Henkilöt, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt voit lukea lisää täältä

 

Ohje rokotustietojen tarkistamiseen Omakannasta

Omat rokotustiedot voit tarkistaa Omakannasta. Mene netissä osoitteeseen www.kanta.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Kirjaudu Omakantaan. Kirjautuminen tapahtuu omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse seuraavaksi vasemman reunan valikosta kohta Terveystiedot ja edelleen avautuvasta valikosta Rokotukset, näin avautuvat rokotustietosi.

Koronapassi

Koronapassin käytön tavoitteena on estää koronatartuntojen leviämistä ihmisten kokoontumisissa ja edistää yhteiskunnan terveysturvallista avaamista. Tavoitteena on, että passin avulla voisi järjestää enemmän eri tilaisuuksia ja erilaisiin tiloihin voitaisiin tulla terveysturvallisesti, vaikka toimintaan muutoin kohdistuisikin rajoituksia. Lisäksi tavoitteena on turvata koronaepidemiasta eniten kärsineiden alojen elinkeinovapaus sekä kyseisten alojen työntekijöiden oikeus työhön vaarantamatta ihmisten henkeä ja terveyttä.

Laki koronapassista tuli voimaan 16.10.2021. Koronapassiksi kutsutaan EU:n koronatodistusta, joka on todistus koronarokotuksista, tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronasta. Koronapassin alaikäraja on 16 vuotta. Koronapassin edellytyksenä on täysi rokotussarja vähintään 7 vrk aiemmin, negatiivinen koronatestitulos enintään 72 h aiemmin tai sairastettu koronatauti enintään 6 kk aiemmin.

Eri tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjät päättävät noudattavatko voimassa olevia rajoituksia vai edellyttävätkö asiakkailta koronapassia sisäänpääsyn yhteydessä (samalla voidaan edellyttää henkilöllisyystodistuksen näyttämistä). Velvoitetta esittää koronapassi ei ole, mutta sen esittämättä jättäminen estää pääsyn tilaisuuteen tai tilaan, jossa koronapassi on otettu käyttöön.

Koronapassin esittämistä ei voi edellyttää paikoissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien ja palveluiden kannalta välttämättömiä, kuten apteekeissa tai kaupoissa.

Koronapassina toimivan EU:n koronatodistuksen saa ladattua Omakannasta www.kanta.fi. Se voidaan myös tulostaa Kauhavan hyvinvointikeskuksen potilastoimistosta (puh. 06 2412 4552, klo 8-15.30).

Koronapassista voit lukea lisää THL:n sivuilta tai STM:n sivuilta.

 

Ohje ”koronapassin” hakemiseen Omakannasta

Koronapassin löytää Omakannasta. Mene netissä osoitteeseen www.kanta.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Kirjaudu Omakantaan. Kirjautuminen tapahtuu omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse seuraavaksi vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Valittavaksi avautuu kolme eri todistus vaihtoehtoa:

– Todistus koronarokotuksesta

– Todistus koronatestituloksesta

– Todistus sairastetusta koronavirustaudista

Avaa valitsemasi todistus painamalla ”Avaa todistus (pdf)” -linkkiä. Todistus avautuu, jos sinulla on se. Voit tallentaa pdf-tiedoston, tulostaa sen tai ottaa siitä kuvakaappauksen.

 

 

Rokotusten etenemistä pääset seuraamaan Ajankohtaista-osion uutisista!

Alla joitain aiempia uutisia:

Lue lisää: Koronarokotukset kasvattaneet suosiotaan

Lue lisää: Kolmansien korona-rokotteiden antaminen laajenee

Lue lisää: Kolmannet koronarokotukset alkavat! Walk in -kierros hyvinvointiasemilla, viikolla 3

Lue lisää ulkopaikkakuntalaisten koronarokotuksista

Lue lisää koronatodistuksesta

Lue lisää Kelan matkakorvauksista koronarokotteeseen liittyen

In English: vaccines and coronavirus

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa tai sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita:

Soita ajanvarauksen numeroon:
06 2412 4553 (ma-pe klo 8-15) tai
06 2412 4555 (ma-pe klo 15-20 sekä la-su klo 9-18)

 

 

Sivua päivitetty 3.12.2021