Yli 12-vuotiaiden koronarokotukset

Koronarokotukselle ilman ajanvarausta

Katso tästä:
Koronarokotukset ilman ajanvarausta -tapahtumien ajat ja ohjeistukset

Koronarokotusten neuvonnan takaisinsoittonumero (ei ajanvarauksia):
06 2412 4545.

12-15-vuotiaat peruskoululaiset sekä lukiolaiset voivat saada rokotteen myös koulussaan, kysy lisää omalta terveydenhoitajalta.

Koronarokotteiden anto-ohjeet:

1.annos:
Kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille.

2.annos:
Kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta.

3.annos:

  • Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
  • Kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä 18–59-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
  • 18–59-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas annos voidaan antaa aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

 

4.annos:

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Koronaviruksen sairastaneet:

Sairastettu koronavirustauti muodostaa suojaa uutta tartuntaa vastaan samalla tavoin kuin rokoteannos. Rokotusohjeet koronavirustaudin sairastaneille:

  • 1. annos 6 kk:n kuluttua sairaudesta. Voimakkaasti immuunipuutteiselle rokote voidaan antaa jo 1–3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista.
  • 2. annosta suositellaan yli 60-vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville 3–4 kuukauden kuluttua, sekä tarjotaan yli 18-vuotiaille 4–6 kk:n kuluttua sairastetusta taudista tai ensimmäisestä rokoteannoksesta sen mukaan kumpi on ollut viimeisin. Jos yhden rokoteannoksen saanut henkilö sairastuu koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti ensimmäisen rokoteannoksen antamaa suojaa samalla tavoin kuin muilla toinen rokoteannos.
  • 3. annosta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteiselle henkilölle. THL:n mukaan muut eivät tarvitse kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

 

Katso tästä:
Ohje rokotustietojen tarkistamiseen Omakannasta

Katso tästä:
Koronapassi / Ohje koronapassin hakemiseen Omakannasta

 

 

Sivua päivitetty 18.1.2022

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa tai sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita:

Soita ajanvarauksen numeroon:

ma-pe klo 8-15
06 2412 4553

tai

ma-pe klo 15-20 sekä la-su klo 9-18
06 2412 4555