Influenssarokotukset sekä koronarokotteen tehosteannokset

Influenssarokotusten ajanvaraus, puh. 040 190 8391, (puhelinaika ma-to klo 12-13) tai keskitetty ajanvaraus 06 2412 4553.

Influenssarokotukset kaudelle 2022-2023 sekä koronarokotteen tehosteannokset

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

 

Mikäli et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, niin rokotteen voi hankkia myös reseptillä itsemaksavana. Reseptitiedustelut numerosta 040 190 8391, puhelinaika ma-to klo 12–13.

Influenssarokotuspäivissä on mahdollisuus saada samalla koronan tehosterokote, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteena käytetään varianttiräätälöityjä koronarokotteita. Varianttirokotetta annetaan tehosteannoksena, kun henkilö on saanut edeltävästi vähintään kaksi rokoteannosta. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. Voimakkaasti immuunipuutteisilla tulee olla edeltävästi kolme annosta.

Huom! Kuume on este rokotukselle. Muistathan mainita, jos sinulla on biologinen lääkitys tai käytät Metotreksaattia.

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista. Yhteystiedot löytyvä www.kaksineuvoinen.fi

Rokotus annetaan ylös olkavarren lihakseen, eli toivomuksena on helposti riisuttava paita/ pusero. Otathan mukaan myös Kela-kortin tai henkilökortin.

Kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään pistettävänä rokotteena Vaxigrip Tetra -rokotetta. Pistettävä influenssarokote voidaan antaa kuuden kuukauden ikäiselle. Nenäsumuterokote Fluenz Tetra voidaan antaa 2–6-vuotiaille. Edelliskauteen verrattuna rokotteiden toinen A-viruskanta ja toinen B-viruskanta on vaihdettu tähän kauteen.

Influenssarokotuspäivissä on mahdollisuus saada samalla koronan tehosterokote, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteena käytetään varianttiräätälöityjä koronarokotteita. Varianttirokotetta annetaan tehosteannoksena, kun henkilö on saanut edeltävästi vähintään kaksi rokoteannosta. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. Voimakkaasti immuunipuutteisilla tulee olla edeltävästi kolme annosta. Voit tarkistaa kenelle THL suosittelee koronan tehosterokotuksia THL:n verkkosivuilta Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022 – THL

 

Päivitetty 29.12.2022