5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset 

 

THL suosittelee koronarokotuksia:

Riskiryhmiin kuuluville 5-11-vuotiaille lapsille

Niille 5–11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö

Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5–11-vuotiaille lapsille.

Lapsilla koronavirustauti on yleensä lievä. Vakavan koronavirustaudin riski ei ole erityisen korkea myöskään lapsilla, joiden perussairaus on hoitotasapainossa. Sairastumisriski ei ole kohonnut myöskään kaikilla lapsilla, jotka tarvitsevat immunosuppressiivista lääkitystä. Riskiryhmälistalla mainitut sairaudet saattavat kuitenkin lisätä vakavan koronataudin riskiä tai koronainfektio voi toisaalta pahentaa perussairauden oireita.

Valtaosa riskiryhmälistassa mainituista sairauksista on erittäin harvinaisia. Suurin osa riskiryhmään kuuluvista 5–11-vuotiaista on erikoissairaanhoidon seurannassa. Hoitava erikoislääkäri osaa parhaiten arvioida, kuuluuko lapsi riskiryhmään.

Lisätietoja THL:n sivuilta: 5—11-vuotiaiden lasten koronarokotukset – THL

 

Lasten koronarokotukset Kaksineuvoisessa

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa aloitetaan 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset viikolla 3. Ajanvarausmahdollisuus on auki kaikille alueen 5–11-vuotiaille lapsille. Lapsen pitää olla täyttänyt 5 vuotta viimeistään rokotuspäivänä.

5–11-vuotiaiden rokotusaika varataan ensisijaisesti www.hyvis.fi verkkosivun kautta. Ajanvaraus tehdään lapsen nimellä (puolesta asiointi löytyy oman nimesi alta löytyvästä valikosta).

Ohje sähköiseen ajanvaraukseen

Ongelmatilanteissa voit soittaa rokotusten takaisinsoittonumeroon, puh. 06 2412 4545.

Rokotukset tullaan antamaan vain ajanvarauksen kautta alueen lastenneuvoloissa (Evijärvi, Kauhava ja Ylihärmä).

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta. Tämä tarkoittaa suostumuslomakkeiden täyttämistä ja palauttamista huoltajien allekirjoituksilla viimeistään rokotushetkellä. 

Huoltajan suostumuslomake alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

 

 

14.1.2022

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa tai sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita:

Soita ajanvarauksen numeroon:

ma-pe klo 8-15
06 2412 4553

tai

ma-pe klo 15-20 sekä la-su klo 9-18
06 2412 4555