Influenssarokotukset kaudella 2022-2023 sekä koronarokotteen tehosteannokset

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

Mikäli et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, niin rokotteen voi hankkia myös reseptillä itsemaksavana. Reseptitiedustelut numerosta 040 190 8391, puhelinaika ma-to klo 12–13.

Influenssarokotuspäivissä on mahdollisuus saada samalla koronan tehosterokote, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteena käytetään varianttiräätälöityjä koronarokotteita. Varianttirokotetta annetaan tehosteannoksena, kun henkilö on saanut edeltävästi vähintään kaksi rokoteannosta. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. Voimakkaasti immuunipuutteisilla tulee olla edeltävästi kolme annosta.

Rokotustilaisuudet ilman ajanvarausta:

Hyvinvointiasemilla:

Alahärmä keskiviikko 16.11. ja keskiviikko 30.11. klo 9–16.30

klo 9–12 sukunimen alkukirjain A-L

klo 12–16.30 sukunimen alkukirjain M-Ö

 

Evijärvi tiistai 15.11. ja perjantai 2.12. klo 9–16.30

klo 9–12 sukunimen alkukirjain A-L

klo 12–16.30 sukunimen alkukirjain M-Ö

 

Kortesjärvi torstai 17.11. ja torstai 1.12. klo 9–16.30

klo 9–12 sukunimen alkukirjain A-L

klo 12–16.30 sukunimen alkukirjain M-Ö

 

Ylihärmä tiistai 15.11. ja tiistai 29.11. klo 9–16.30

klo 9–12 sukunimen alkukirjain A-L

klo 12–16.30 sukunimen alkukirjain M-Ö

 

Kauhavan uudessa hyvinvointikeskuksessa (Kauppapassi 3)

lauantai 12.11. ja lauantai 26.11. klo 9–15.30

klo 9–10.30 sukunimen alkukirjain A-J

klo 10.30–12.30 sukunimen alkukirjain K-N

klo 12.30–14.00 sukunimen alkukirjain O-S

klo 14–15.30 sukunimen alkukirjain T-Ö

 

Huom! Kuume on este rokotukselle. Muistathan mainita, jos sinulla on biologinen lääkitys tai käytät Metotreksaattia.

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista. Yhteystiedot löytyvä www.kaksineuvoinen.fi

Rokotus annetaan ylös olkavarren lihakseen, eli toivomuksena on helposti riisuttava paita/ pusero. Otathan mukaan myös Kela-kortin tai henkilökortin.

Kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään pistettävänä rokotteena Vaxigrip Tetra -rokotetta. Pistettävä influenssarokote voidaan antaa kuuden kuukauden ikäiselle. Nenäsumuterokote Fluenz Tetra voidaan antaa 2–6-vuotiaille. Edelliskauteen verrattuna rokotteiden toinen A-viruskanta ja toinen B-viruskanta on vaihdettu tähän kauteen.

Influenssarokotuspäivissä on mahdollisuus saada samalla koronan tehosterokote, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteena käytetään varianttiräätälöityjä koronarokotteita. Varianttirokotetta annetaan tehosteannoksena, kun henkilö on saanut edeltävästi vähintään kaksi rokoteannosta. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. Voimakkaasti immuunipuutteisilla tulee olla edeltävästi kolme annosta. Voit tarkistaa kenelle THL suosittelee koronan tehosterokotuksia THL:n verkkosivuilta Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022 – THL

 

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää

Influenssarokotuspäivät tulossa marraskuulla

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan marraskuussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Rokotuksia annetaan sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen hyvinvointiasemilla, että Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista.

Lue lisää