Influenssarokotuspäivät tulossa marraskuulla

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan marraskuussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Rokotuksia annetaan sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen hyvinvointiasemilla, että Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista.

Kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään pistettävänä rokotteena Vaxigrip Tetra -rokotetta. Pistettävä influenssarokote voidaan antaa kuuden kuukauden ikäiselle. Nenäsumuterokote Fluenz Tetra voidaan antaa 2–6-vuotiaille. Edelliskauteen verrattuna rokotteiden toinen A-viruskanta ja toinen B-viruskanta on vaihdettu tähän kauteen. 

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.  

Voit tarkistaa oletko oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen THL:n verkkosivuilta 

Kenelle ilmainen influenssarokote? – THL

Influenssarokotuspäivissä on mahdollisuus saada samalla koronan tehosterokote, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteena käytetään varianttiräätälöityjä koronarokotteita. Varianttirokotetta annetaan tehosteannoksena, kun henkilö on saanut edeltävästi vähintään kaksi rokoteannosta. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. Voimakkaasti immuunipuutteisilla tulee olla edeltävästi kolme annosta. Voit tarkistaa kenelle THL suosittelee koronan tehosterokotuksia THL:n verkkosivuilta. 

Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022 – THL

Mikäli et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, niin rokotteen voi hankkia myös reseptillä itsemaksavana. Reseptitiedustelut numerosta 040198391, puhelinaika ma-to klo 12-13. 

Apteekkimyynnissä on tällä kaudella VaxigripTetra (~15€), Fluarix Tetra, FluenzTetra (alle 18-vuotiaille ja vähintään 24 kk:n ikäisille ~30€) sekä Efluelda (High Dose 60 vuotta täyttäneille ~50€).  

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää

Kauhavan sairaalaosaston muutto

Kauhavan sairaalaosasto on muuttanut ja uusi osoite on Kauppapassi 3, 62200 Kauhava. Muuton yhteydessä sairaalaosaston lankapuhelinnumero on lakkautettu ja voimassa ovat seuraavat puhelinnumerot: Kotiutuksiin liittyvissä asioissa ja potilassiirroissa voitte olla yhteydessä kotiutushoitajaan puh. 040 637

Lue lisää