Syksyn koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta syksyksi kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosteannos voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukautta edellisen rokoteannoksen tai sairastetun koronavirusinfektion jälkeen. Erona aiempaan on, ettei tehosteannoksen kohderyhmien osalta ole väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on sairastanut koronan. THL:n mukaan syksyn tehosteannoksessa on kyse kohdistetusta tehosterokottamisesta, joka ylläpitää suojaa vakavaa tautia ja kuolemia vastaan sekä mahdollisesti laajentaa suojan immunologista pohjaa.

Eri koronaviruksen variantteihin tehoavien rokotteiden myyntilupia odotetaan syksyn aikana. THL tiedottaa myöhemmin tulevista rokotevalmisteista ja siitä, mitä rokotteita syksyn tehosteannoksiin käytetään.

Syksyn tehosteannoksen ottamista ei tarvitse kiirehtiä. Se voidaan antaa yleisten influenssarokotuspäivien yhteydessä.

 

Jaa

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 5.9.2022 Koronatartunnat laskussa Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta. Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin

Lue lisää

Etsitään ratkaisuja yhdessä; talousneuvola

Talousneuvola keskiviikkoisin 17.8., 21.9., 19.10., 16.11. ja 14.12. klo 12-14.30 Nuorisotila Saumassa, Fransuntie 4, 62200 Kauhava. Aukioloaikana voit myös soittaa p. 040 620 1845. Mahdollisuus keskustella talous- ja velkaneuvojan, ulosoton ja sosiaalitoimen asiantuntijoiden kanssa. Neuvonta

Lue lisää