Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 21.6.2022

 

Koronatilanne tasainen, potilaita yhä sairaalahoidossa

 

Omikron-virusvariantin uusimman BA.5-muunnoksen odotetaan rantautuvan Etelä-Pohjanmaalle lähiviikkoina.

 

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pysyttelee tasaisena.

Sairaalahoidon tarve on vähentynyt maaliskuun alun huippuviikoista. Siitä huolimatta tiistaina 21.6. Seinäjoen keskussairaalassa oli yhteensä 12 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla oli 33 koronapotilasta, joten epidemia ei suinkaan ole täysin väistynyt.

Seinäjoen keskuspuhdistamon jätevesiseurannassa havaitaan edelleen koronavirusta. Jäteveden koronavirusmäärä on laskenut jonkin verran alkuvuodesta, mutta on edelleen korkeammalla tasolla kuin esimerkiksi viime syksynä.

Terveydenhuollon koronatestaus on vähentynyt merkittävästi. Otetuista pcr-näytteistä positiivisiksi osoittautuu silti edelleen 36 prosenttia. Tartuntoja todetaan muutamia kymmeniä päivittäin.

 

Omikron-alavariantti BA.5 on yleistynyt voimakkaasti etenkin pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomessa. Toistaiseksi Etelä-Pohjanmaan sekvensointituloksista ei ole löytynyt BA.5-muunnosta, mutta alavariantin odotetaan leviävän meillekin lähiviikkoina.

BA.5-muunnoksen tiedetään olevan jälleen tartuttavampi kuin aiemmat omikronin alavariantit. Taudinkuva ei kuitenkaan vaikuta vakavammalta kuin aiempien varianttien kohdalla. Tilannetta seurataan sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi viime viikolla suosituksen uudesta koronavirusrokotteen tehosteannoksesta niille yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Uusi tehosteannos tarkoittaa viidettä koronarokotusta, mikäli henkilö ei ole koronavirustautia sairastanut. Kunnat tiedottavat koronarokotusten järjestämisestä.

 

 

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona

Nyrkin suositukset luettavissa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta www.epshp.fi/nyrkki

 

 

Koronanyrkin kokouksen osallistujat 21.6.2022

 

Elina Kärnä, infektioylilääkäri, EPSHP, puheenjohtaja

Jaakko Anttila, peruspalvelujohtaja, Järvi-Pohjanmaa

Tiina Perä, johtava ylilääkäri, Seinäjoki

Minna Timonen, johtava ylilääkäri, JIK

Eeva Mäkinen, aluehallintoylilääkäri, AVI

Heikki Risikko, toimitusjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Mika Kamunen, sivistysjohtaja, Lapua

Jari Jokinen, henkilöstöjohtaja, Seinäjoki

Anna Lindholm, viestintäpäällikkö, EPSHP, kokouksen sihteeri

 

Seuraava alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous järjestetään tiistaina 9.8.2022 klo 13.30.

Jaa

Lue myös

Etsitään ratkaisuja yhdessä; talousneuvola

Talousneuvola keskiviikkoisin 17.8., 21.9., 19.10., 16.11. ja 14.12. klo 12-14.30 Nuorisotila Saumassa, Fransuntie 4, 62200 Kauhava. Aukioloaikana voit myös soittaa p. 040 620 1845. Mahdollisuus keskustella talous- ja velkaneuvojan, ulosoton ja sosiaalitoimen asiantuntijoiden kanssa. Neuvonta

Lue lisää

Tule kysymään ja kuulemaan hyvinvointialueesta!

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelijat lähtevät maakuntakierrokselle. Syksyn aikana järjestetään yhteensä kahdeksan yleisötilaisuutta. Kierros starttaa Kauhavalta 23.8. Mitä tapahtuu, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa ensi vuoden alusta? Muuttuuko minun arkeni jollain tapaa? Millä tavoin hyvinvointialuetta valmistellaan loppuvuonna 2022?

Lue lisää

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää