THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta

THL:n uuden ohjeistuksen mukaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suositellaan nyt viidettä koronarokoteannosta, kun edellisestä tehosteesta on kulunut 4-6 kuukautta. Jos on sairastanut koronan ja saanut neljä rokoteannosta, ei viidettä annosta tarvitse. Sairastettu korona vastaa myös immuunipuutteisilla yhtä rokoteannosta.

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

  Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 30.5.2022 Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve laskussa   Koronaepidemian aiheuttama sairaalakuormitus jatkaa laskusuunnassa myös Etelä-Pohjanmaalla. Neljänsiä rokoteannoksia annettu maakunnassa hieman valtakunnan keskiarvoa enemmän.   Seinäjoen keskussairaalassa oli maanantaina 30.5. yhteensä 15 koronapotilasta.

Lue lisää