THL:n suositus neljänsistä koronarokotteista laajenee

THL suosittaa neljännen koronarokoteannoksen tarjoamista niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Iäkkäiksi voidaan katsoa kaikki 65 vuotta täyttäneet henkilöt.

THL:n mukaan neljänsillä koronarokoteannoksilla pyritään estämään lieväoireistakin koronainfektiota tässä haavoittuvassa väestönosassa ja siten mahdollistamaan kotona asuminen mahdollisimman pitkään. Se ehkäisee osaltaan myös perusterveydenhuollon vuodeosastojen ylikuormittumista.

Neljättä koronarokotetta on suositeltu jo aikaisemmin 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukautta kolmannen rokoteannoksen jälkeen.

 

THL on arvioinut, että muulle väestölle neljänsistä annoksista on suurempi lääketieteellinen hyöty, jos ne jaetaan myöhemmin. Mahdollisesti syksyllä.

THL:n mukaan koronaepidemia on helpottanut, sillä Suomessa rekisteröidyt koronatapaukset sekä sairaala- ja tehohoitotapaukset ovat olleet laskussa maaliskuun puolivälin jälkeen. Lisäksi valtakunnallinen koronan ilmaantuvuus jätevedessä on kääntynyt laskuun.

THL on kertonut seuraavansa epidemiatilannetta ja virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon sekä laativansa erikseen suosituksen syksyn koronarokotusten tehostamisesta sekä aikuisille että lapsille. Mikäli tilanne muuttuisi huonommaksi esimerkiksi uusien varianttien vuoksi, THL on ilmoittanut varautuneensa antamaan suosituksia neljännen annoksen laajentamisesta jo ennen syksyä.

 

Lue aiheesta lisää THL:n sivuilta tästä

Jaa

Lue myös

Tervetuloa kuulemaan lisää Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueesta!

Kuntalaisinfo 15.6.2022 klo 17 alkaen Kaikille avoin kuntalaisinfo järjestetään ke 15.6. klo 17 alkaen. Vt. hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen ja muutosjohtaja Tanja Penninkangas kertovat hyvinvointialueen valmistelun ajankohtaisista asioista sekä vastaavat yleisön kysymyksiin aiheesta. Info toteutetaan Teams-etäyhteyden

Lue lisää