Suomeen on saapumassa uusi koronarokote Nuvaxovid

Tiedote 25.2.2022

 

Helmi-maaliskuun vaihteessa Suomeen odotetaan saapuvaksi uutta perinteisemmällä teknologialla valmistettua koronarokotetta.

 

Nuvaxovid-koronarokote on Novavax-lääkeyhtiön kehittämä. Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin.

Rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

 

Tiedotamme tarkemmin viikon 9 jälkeen, milloin rokotetta on kuntayhtymässä saatavana. Nuvaxovid-koronarokotteelle on jo avattu oma ajanvarauslinja rokotusten takaisinsoittojärjestelmään. Ajanvaraus tapahtuu soittamalla numeroon 06 2412 4545, josta sinuun otetaan takaisin yhteyttä ajan sopimiseksi, kun rokotteiden saapuminen on varmistunut.

 

 

 

Lisätietoa perusrokotussarjan annostuksesta ja aikataulusta:

Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta. Suomessa suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. THL suosittelee, että annosväli on vähintään 6 viikkoa, koska sitä lyhyempi väli voi heikentää suojatehoa. Myyntiluvan mukainen annosväli on 21 vrk.

 

Kolmas rokoteannos:

Kolmantena rokoteannoksena annetaan mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Jos lääketieteellisestä syystä ei voida antaa muita rokotteita, voidaan kolmantena annoksena antaa myös Nuvaxovid-rokotetta. Rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille annoksille.

Jaa

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 5.9.2022 Koronatartunnat laskussa Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta. Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin

Lue lisää

Syksyn koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta syksyksi kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion

Lue lisää