Suomeen on saapumassa uusi koronarokote Nuvaxovid

Tiedote 25.2.2022

 

Helmi-maaliskuun vaihteessa Suomeen odotetaan saapuvaksi uutta perinteisemmällä teknologialla valmistettua koronarokotetta.

 

Nuvaxovid-koronarokote on Novavax-lääkeyhtiön kehittämä. Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin.

Rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

 

Tiedotamme tarkemmin viikon 9 jälkeen, milloin rokotetta on kuntayhtymässä saatavana. Nuvaxovid-koronarokotteelle on jo avattu oma ajanvarauslinja rokotusten takaisinsoittojärjestelmään. Ajanvaraus tapahtuu soittamalla numeroon 06 2412 4545, josta sinuun otetaan takaisin yhteyttä ajan sopimiseksi, kun rokotteiden saapuminen on varmistunut.

 

 

 

Lisätietoa perusrokotussarjan annostuksesta ja aikataulusta:

Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta. Suomessa suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. THL suosittelee, että annosväli on vähintään 6 viikkoa, koska sitä lyhyempi väli voi heikentää suojatehoa. Myyntiluvan mukainen annosväli on 21 vrk.

 

Kolmas rokoteannos:

Kolmantena rokoteannoksena annetaan mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Jos lääketieteellisestä syystä ei voida antaa muita rokotteita, voidaan kolmantena annoksena antaa myös Nuvaxovid-rokotetta. Rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille annoksille.

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää