Suomeen on saapumassa uusi koronarokote Nuvaxovid

Tiedote 25.2.2022

 

Helmi-maaliskuun vaihteessa Suomeen odotetaan saapuvaksi uutta perinteisemmällä teknologialla valmistettua koronarokotetta.

 

Nuvaxovid-koronarokote on Novavax-lääkeyhtiön kehittämä. Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin.

Rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

 

Tiedotamme tarkemmin viikon 9 jälkeen, milloin rokotetta on kuntayhtymässä saatavana. Nuvaxovid-koronarokotteelle on jo avattu oma ajanvarauslinja rokotusten takaisinsoittojärjestelmään. Ajanvaraus tapahtuu soittamalla numeroon 06 2412 4545, josta sinuun otetaan takaisin yhteyttä ajan sopimiseksi, kun rokotteiden saapuminen on varmistunut.

 

 

 

Lisätietoa perusrokotussarjan annostuksesta ja aikataulusta:

Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta. Suomessa suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. THL suosittelee, että annosväli on vähintään 6 viikkoa, koska sitä lyhyempi väli voi heikentää suojatehoa. Myyntiluvan mukainen annosväli on 21 vrk.

 

Kolmas rokoteannos:

Kolmantena rokoteannoksena annetaan mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Jos lääketieteellisestä syystä ei voida antaa muita rokotteita, voidaan kolmantena annoksena antaa myös Nuvaxovid-rokotetta. Rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille annoksille.

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää