Ohjeet, jos lapsi ehtii sairastua koronaan ennen 2. rokoteannosta

 

Mikäli lapsi ehtii sairastua koronaan ennen 2. rokoteannosta, muistathan soittaa rokotusten takaisinsoittonumeroon 06 2412 4545.

 

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa.

 

Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin väli on:

  • Alle 6 viikkoa -> Siirrä aikaa: annos annetaan vasta 4–6 kk:n kuluttua.
  • Yli 6 viikkoa -> Peru aika: lapsi ei enää tarvitse 2. annosta.

Jaa

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 5.9.2022 Koronatartunnat laskussa Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta. Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin

Lue lisää

Syksyn koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta syksyksi kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion

Lue lisää