Korona-aiheinen viikkotiedote 7.2.2022

 

Koronarajoituksia lähdetty keventämään, terveysturvallinen käytös korostuu

Koronaan liittyvä terveydenhuollon kuormitus on tasaantumassa. Täten AVI on purkanut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueelta tilojen sulkua koskevan määräyksen, eikä ulkona järjestettäviä tilaisuuksia enää rajoiteta. Sen sijaan sisätiloissa voidaan järjestää ajalla 5.2.-18.2.2022 vain sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 50 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Rajoja purettaessa korostuu kaikkien yhteinen vastuu terveysturvallisesta käytöksestä. Edelleen tulee muistaa hygieniakäytännöt ja maskin käyttö, lähikontaktien välttäminen sekä rokotussuojasta huolehtiminen.

Kuntayhtymän alueella 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset tulivat mukaan tammikuussa. Tähän mennessä tuon ikäryhmän lapsista on rokotuksen saanut Evijärvellä 27,1 % ja Kauhavalla 8,8 %.

 

Tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 48a mukaiset toimenpiteet

Kuntayhtymän työntekijöiden on tullut toimittaa esihenkilöilleen todistus tartuntatautilain 48 a §:n mukaisesta riittävästä rokotussuojasta. Johtoryhmä käsittelee tilannetta kokouksessaan 9.2. ja asia on esillä samana päivänä myös esihenkilöiden kokouksessa. Vailla riittävää rokotussuojaa olevien työntekijöiden osalta edetään esihenkilön ja tulosaluejohtajan toteuttamiin kuulemisiin, joissa selvitetään myös mahdollisuus korvaavaan tai muuhun työhön. Palkanmaksu tulee keskeytettäväksi niiden työntekijöiden kohdalla, joille korvaavaa tai muuta työtä ei voida osoittaa. Laki mahdollistaa kutsumaan työhön henkilöitä, joilla palkanmaksu on keskeytetty, mikäli asiakasturvallisuus sitä edellyttää, eikä riittävän rokotesuojan omaavia työtekijöitä ole saatavilla.

 

Koronarokotukset 

 

5–11-vuotiaat: rokotusten ajanvaraus jatkossa ainoastaan takaisinsoittonumerosta 06 2412 4545.

Yli 12-vuotiaille viikon 6 tarjolla Pfizerin rokotetta ilman ajanvarausta:

  • ma 7.2. Kauhava klo 9–15:30
  • ti 8.2. Ylihärmä klo 9–15:30
  • ke 9.2. Alahärmä klo 9–15:30
  • to 10.2. Kortesjärvi klo 9–14:30
  • to 10.2. Kauhava klo 11–18
  • pe 11.2. Evijärvi klo 9–14:30
  • la 12.2. Kauhava klo 10–15

 

Viikosta 7 eteenpäin olevien rokotusten järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin, seuraa asiaa verkkosivujemme tai Kuntayhtymä Kaksineuvoisen facebookin kautta.

 

Koronarokotukset: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset

Tietoa koronapositiiviselle: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/saitko-positiivisen-koronatestituloksen

Koronatilanne alueellamme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 5.9.2022 Koronatartunnat laskussa Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta. Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin

Lue lisää

Syksyn koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta syksyksi kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion

Lue lisää