Korona-aiheinen viikkotiedote 7.2.2022

 

Koronarajoituksia lähdetty keventämään, terveysturvallinen käytös korostuu

Koronaan liittyvä terveydenhuollon kuormitus on tasaantumassa. Täten AVI on purkanut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueelta tilojen sulkua koskevan määräyksen, eikä ulkona järjestettäviä tilaisuuksia enää rajoiteta. Sen sijaan sisätiloissa voidaan järjestää ajalla 5.2.-18.2.2022 vain sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 50 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Rajoja purettaessa korostuu kaikkien yhteinen vastuu terveysturvallisesta käytöksestä. Edelleen tulee muistaa hygieniakäytännöt ja maskin käyttö, lähikontaktien välttäminen sekä rokotussuojasta huolehtiminen.

Kuntayhtymän alueella 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset tulivat mukaan tammikuussa. Tähän mennessä tuon ikäryhmän lapsista on rokotuksen saanut Evijärvellä 27,1 % ja Kauhavalla 8,8 %.

 

Tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 48a mukaiset toimenpiteet

Kuntayhtymän työntekijöiden on tullut toimittaa esihenkilöilleen todistus tartuntatautilain 48 a §:n mukaisesta riittävästä rokotussuojasta. Johtoryhmä käsittelee tilannetta kokouksessaan 9.2. ja asia on esillä samana päivänä myös esihenkilöiden kokouksessa. Vailla riittävää rokotussuojaa olevien työntekijöiden osalta edetään esihenkilön ja tulosaluejohtajan toteuttamiin kuulemisiin, joissa selvitetään myös mahdollisuus korvaavaan tai muuhun työhön. Palkanmaksu tulee keskeytettäväksi niiden työntekijöiden kohdalla, joille korvaavaa tai muuta työtä ei voida osoittaa. Laki mahdollistaa kutsumaan työhön henkilöitä, joilla palkanmaksu on keskeytetty, mikäli asiakasturvallisuus sitä edellyttää, eikä riittävän rokotesuojan omaavia työtekijöitä ole saatavilla.

 

Koronarokotukset 

 

5–11-vuotiaat: rokotusten ajanvaraus jatkossa ainoastaan takaisinsoittonumerosta 06 2412 4545.

Yli 12-vuotiaille viikon 6 tarjolla Pfizerin rokotetta ilman ajanvarausta:

  • ma 7.2. Kauhava klo 9–15:30
  • ti 8.2. Ylihärmä klo 9–15:30
  • ke 9.2. Alahärmä klo 9–15:30
  • to 10.2. Kortesjärvi klo 9–14:30
  • to 10.2. Kauhava klo 11–18
  • pe 11.2. Evijärvi klo 9–14:30
  • la 12.2. Kauhava klo 10–15

 

Viikosta 7 eteenpäin olevien rokotusten järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin, seuraa asiaa verkkosivujemme tai Kuntayhtymä Kaksineuvoisen facebookin kautta.

 

Koronarokotukset: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset

Tietoa koronapositiiviselle: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/saitko-positiivisen-koronatestituloksen

Koronatilanne alueellamme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää