Korona-aiheinen viikkotiedote 7.2.2022

 

Koronarajoituksia lähdetty keventämään, terveysturvallinen käytös korostuu

Koronaan liittyvä terveydenhuollon kuormitus on tasaantumassa. Täten AVI on purkanut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueelta tilojen sulkua koskevan määräyksen, eikä ulkona järjestettäviä tilaisuuksia enää rajoiteta. Sen sijaan sisätiloissa voidaan järjestää ajalla 5.2.-18.2.2022 vain sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 50 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Rajoja purettaessa korostuu kaikkien yhteinen vastuu terveysturvallisesta käytöksestä. Edelleen tulee muistaa hygieniakäytännöt ja maskin käyttö, lähikontaktien välttäminen sekä rokotussuojasta huolehtiminen.

Kuntayhtymän alueella 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset tulivat mukaan tammikuussa. Tähän mennessä tuon ikäryhmän lapsista on rokotuksen saanut Evijärvellä 27,1 % ja Kauhavalla 8,8 %.

 

Tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 48a mukaiset toimenpiteet

Kuntayhtymän työntekijöiden on tullut toimittaa esihenkilöilleen todistus tartuntatautilain 48 a §:n mukaisesta riittävästä rokotussuojasta. Johtoryhmä käsittelee tilannetta kokouksessaan 9.2. ja asia on esillä samana päivänä myös esihenkilöiden kokouksessa. Vailla riittävää rokotussuojaa olevien työntekijöiden osalta edetään esihenkilön ja tulosaluejohtajan toteuttamiin kuulemisiin, joissa selvitetään myös mahdollisuus korvaavaan tai muuhun työhön. Palkanmaksu tulee keskeytettäväksi niiden työntekijöiden kohdalla, joille korvaavaa tai muuta työtä ei voida osoittaa. Laki mahdollistaa kutsumaan työhön henkilöitä, joilla palkanmaksu on keskeytetty, mikäli asiakasturvallisuus sitä edellyttää, eikä riittävän rokotesuojan omaavia työtekijöitä ole saatavilla.

 

Koronarokotukset 

 

5–11-vuotiaat: rokotusten ajanvaraus jatkossa ainoastaan takaisinsoittonumerosta 06 2412 4545.

Yli 12-vuotiaille viikon 6 tarjolla Pfizerin rokotetta ilman ajanvarausta:

  • ma 7.2. Kauhava klo 9–15:30
  • ti 8.2. Ylihärmä klo 9–15:30
  • ke 9.2. Alahärmä klo 9–15:30
  • to 10.2. Kortesjärvi klo 9–14:30
  • to 10.2. Kauhava klo 11–18
  • pe 11.2. Evijärvi klo 9–14:30
  • la 12.2. Kauhava klo 10–15

 

Viikosta 7 eteenpäin olevien rokotusten järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin, seuraa asiaa verkkosivujemme tai Kuntayhtymä Kaksineuvoisen facebookin kautta.

 

Koronarokotukset: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset

Tietoa koronapositiiviselle: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/saitko-positiivisen-koronatestituloksen

Koronatilanne alueellamme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää