Korona-aiheinen viikkotiedote 21.2.2022

Korona kurittaa kuntayhtymää

Koronarokotuksissa siirrytään ajanvaraukseen

Tiedottamisessa palataan normaalikäytänteisiin

 

Covid-19-koronaviruspandemiaan liittyvät rajoitustoimet tullaan merkittävimmiltä osin purkamaan koko maassa maaliskuuhun 2022 mennessä. Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa luovutaan jälleen korona-aiheisista säännöllisistä viikkotiedotteista ja viikosta 9 alkaen palataan tiedotuksessa normaalikäytänteisiin eli tarpeen mukaan tiedottamiseen.

 

Koronaviruspandemiaan liittyvien rajoitustoimien purku jatkuu, mutta edelleen on syytä muistaa suojautumistoimenpiteet koronaa vastaan. Tähän mennessä helmikuuta on kuntayhtymän alueella PCR-testeistä positiivisia tullut yhteensä 196, koko tammikuun luku oli 334. Laboratorio varmistettu testi otetaan edelleen vain lääketieteellisistä perusteista. Alueellamme on tällä hetkellä hyvin paljon koronaan sairastuneita. Myös sote-työntekijöitä on sairastunut paljon. Tämän lisäksi muitakin tauteja on liikkeellä. Perusterveydenhuollossa keskitytään selviämään tilanteesta ja takaamaan potilaiden hyvä hoito. Koronarokotustoimintaa tiivistetään siirtymällä ajanvaraukselliseen toimintaan, rokotuksia toteutetaan edelleen ympäri kuntayhtymää.

 

Koronarokotukset

Vielä tällä viikolla on yli 12-vuotiailla mahdollisuus tulla koronarokotukselle ilman ajanvarausta:

Viikko 8: (Pfizer)
ke 23.2. Ylihärmä klo 9–11
ke 23.2. Alahärmä klo 13–15:30
to 24.2. Kauhava klo 11–18
pe 25.2. Kortesjärvi klo 9–11
pe 25.2. Evijärvi klo 13–15:30

 

Viikosta 9 alkaen koronarokotukset siirtyvät kokonaan ajanvaraukselliseen toimintaan.
Niin aikuisten kuin lasten (yli 5-vuotiaat) rokotusajat varataan soittamalla rokotusten takaisinsoittojärjestelmään, puh. 06 2412 4545. Vaihtoehtoisesti aikuiset ja yli 12-vuotiaat voivat varata ajan netissä www.hyvis.fi sivuston kautta.

 

Jatkossa seuraa tiedotustamme Kuntayhtymä Kaksineuvoisen Facebookista ja
verkkosivujemme kautta www.kaksineuvoinen.fi  
(Koronarokotukset / Epäiletkö koronavirustartuntaa? / Saitko positiivisen testituloksen? / Koronatilanne alueellamme).

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää