Korona-aiheinen viikkotiedote 14.2.2022

 

Alueemme koronatilanne ei ole vielä helpottamaan päin

Kuntayhtymän työntekijäriveissä vajautta

Koronarokotukselle ilman ajanvarausta vielä tällä ja ensi viikolla

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tartuntataudeista vastaava johtava ylilääkäri Heidi Ojala uskoo koronarajoitusten purkamisen etenevän helmikuun aikana. Tänään on seuraava Koronanyrkin kokous, missä asioita läpikäydään.

Tartuntojen määrä on Kaksineuvoisen alueella helmikuun puoliväliä lähestyttäessä jopa 131. Tammikuussa tartuntoja oli 334. Laboratoriossa varmistettuja PCR-testejä otetaan kuitenkin enää rajatusti THL:n määrittelemältä joukolta, johon kuuluvat raskaana olevat, yli 70-vuotiaat, riskiryhmään kuuluvat, sote-työntekijät ja vaikeaan taudinkuvaan sairastuneet. Ylilääkäri Ojala arvioi, että alueemme koronatilanne ei ole vielä rauhoittumaan päin, vaan tartuntojen kokonaisluku on arviolta vähintään kaksin- tai kolminkertainen PCR-lukuun nähden.

Tautia on havaittu olevan nyt etenkin perheissä, joissa on pieniä lapsia. Taudin leviäminen on vaikuttanut heikentävästi myös sote-työntekijöiden työriveihin. Tilanne on samankaltainen niin Kaksineuvoisessa kuin koko maakunnassa. Kaksineuvoisen yksiköistä hankalin tilanne on tällä hetkellä menossa ikäihmisten kotihoidon ryhmäkodissa Elinantuvalla, jossa jo suurin osa asukkaista on sairastunut.

 

Koronarokotukset

Koronarokotusten kävijämäärät ovat vähentyneet. Rokotuksissa ollaan siirtymässä takaisin ajanvaraukselliseen toimintaan myös yli 12-vuotiaiden kohdalla. Rokotteena on käytössä Pfizerin valmiste.

 

Ajanvaraus:

5–11-vuotiaat:

Rokotusaika varataan rokotusten takaisinsoittonumerosta, puh. 06 2412 4545.

 

Yli 12-vuotiaat:

Viikon 7 ja 8 rokotustapahtumiin voi tulla normaaliin tapaan ilman ajanvarausta, mutta jatkossa ollaan siirtymässä ainoastaan ajanvaraukselliseen toimintaan. Seuraa tiedotustamme myös verkkosivujemme ja Facebookin kautta.

 

Viikko 7: (Pfizer)

  • ke 16.2. Ylihärmä klo 9–11
  • ke 16.2. Alahärmä klo 13–15:30
  • to 17.2. Kauhava klo 11–18
  • pe 18.2. Kortesjärvi klo 9–11
  • pe 18.2. Evijärvi klo 13–15:30

 

Viikko 8: (Pfizer)

  • ke 23.2. Ylihärmä klo 9–11
  • ke 23.2. Alahärmä klo 13–15:30
  • to 24.2. Kauhava klo 11–18
  • pe 25.2. Kortesjärvi klo 9–11
  • pe 25.2. Evijärvi klo 13–15:30

 

Koronarokotukset: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset

Tietoa koronapositiiviselle: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/saitko-positiivisen-koronatestituloksen

Koronatilanne alueellamme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää