Kaikilla 5–11-vuotiailla mahdollisuus koronarokotukselle

 

THL suosittelee koronarokotuksia 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja niille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö.

Tämän lisäksi koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. Rokotteita annetaan kaksi, 6–12 viikon annosvälillä.

 

Rokotetaanko, jos lapsi on sairastanut koronan?

Jos 5–11-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suositellaan toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.

Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille ja nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Tässä tulee huomioida mahdollisimman pitkä väli sairastetun taudin ja rokotteen kanssa, vähintään 4 kuukautta.

 

Lasten koronarokotukset Kaksineuvoisessa

Ajanvarausmahdollisuus on auki kaikille alueen 5–11-vuotiaille lapsille. Lapsen pitää olla täyttänyt 5 vuotta viimeistään rokotuspäivänä.

Rokotukset annetaan vain ajanvarauksen kautta alueen lastenneuvoloissa (Evijärvi, Kauhava ja Ylihärmä). 5–11-vuotiaiden rokotusaika varataan rokotusten takaisinsoittonumerosta, puh. 06 2412 4545.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta. Suostumuslomakkeet tulee täyttää ja palauttaa huoltajien allekirjoituksilla viimeistään rokotushetkellä. 

 

Lisätietoa lasten koronarokotuksista ja tulostettavan suostumuslomakkeen saat  tältä sivulta

 

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää