Lifecare-potilastietojärjestelmän häiriö korjattu

Potilastietojärjestelmä Lifecaressa havaittiin eilen 3.1. merkittävä käytön hitauteen liittyvä ongelma, joka on nyt saatu korjattua. Järjestelmä toimii nyt normaalisti.

Järjestelmän hitaus koski kaikkia Etelä-Pohjanmaan terveyskeskuksia. Sairaanhoitopiirin toiminnoissa Lifecare-potilastietojärjestelmä toimi koko ajan normaalisti.

Potilastietojärjestelmän häiriö aiheutti merkittävää haittaa perusterveydenhuollon toiminnoille, mm. lääkemääräysten tekemiseen, koronarokotusten ajanvarauksiin, rokotusmerkintöjen tekemiseen sekä koronatestitulosten viemiseen järjestelmään.

Ongelman syytä ryhdyttiin selvittämään välittömästi, ja myös tarvittavat korjaustoimenpiteet aloitettiin jo eilen. Tarkentava jatkotyö jatkuu edelleen.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutunutta haittaa.

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää

Influenssarokotuspäivät tulossa marraskuulla

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan marraskuussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Rokotuksia annetaan sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen hyvinvointiasemilla, että Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista.

Lue lisää