Korona-aiheinen viikkotiedote 31.1.2022

 

Suositukset ottaa kolmas koronarokoteannos

Kuntayhtymä kartoittaa työntekijöidensä koronasuojaa

 

Tammikuussa tuli Kuntayhtymän alueelta PCR-testeistä eli laboratoriossa varmennetuista testeistä yhteensä reilut 320 positiivista. Luku ei kerro kokonaistilannetta, sillä PCR-testien lisäksi tehdään merkittävä määrä positiivisia kotitestejä. Todellinen tartuntaluku on arviolta kaksin- tai kolminkertainen. Koronan osalta sairaalahoidon kuormitus on alueeltamme pysynyt vähäisenä. Koronan taudinkuva on pääosin tavallisen flunssan kaltaista.

Jäsenkuntiemme rokotuskattavuudet yli 12-vuotiaan väestön osalta:
Kauhavalla 1. annoksen on saanut 84,1 %, 2. annoksen 81,3 % ja 3. annoksen 51,8 %.
Evijärvellä 1. annoksen on saanut 87,5 %, 2. annoksen 85,2 % ja 3. annoksen 54,0 %.

 

Tartuntatautilakiin uusi väliaikainen pykälä 48a

Sosiaali- ja terveydenhuollon niissä tehtävissä, joihin liittyy lähikontaktin aiheuttama tartuntariski covid-19-taudin vakaville seuraamuksille alttiille asiakkaille tai potilaille on ajalla 1.1. – 31.12.2022 voimassa eduskunnan hyväksymä tartuntatautilain uusi väliaikainen pykälä (48 a). Myös Kuntayhtymä Kaksineuvoinen kartoittaa parhaillaan, onko em. tehtävissä toimivilla riittävä rokote- tai sairastetun koronataudin antama suoja.

 

Kolmas koronarokoteannos 

THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen ottamista kaikille 18 vuotta täyttäneille ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. THL:n mukaan nykyisessä epidemiatilanteessa olisi erityisen tärkeää kolmannen koronarokotteen ottaminen seuraaville ryhmille:

 • voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
 • lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetut 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
 • kaikki 60 vuotta täyttäneet
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
 • lääketieteellisiin riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvat 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
 • koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö sekä muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö

 

Koronarokotukset 

Koronarokotukset jatkuvat Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset toteutetaan alueen lastenneuvoloissa. Ajanvaraus ensisijaisesti www.hyvis.fi kautta, aika varataan lapsen nimellä. Lisäksi toimitetaan huoltajien suostumuslomake. Tarvittaessa voi soittaa rokotusten takaisinsoittonumeroon 06 2412 4545. Tarkemmat ohjeet lasten rokotuksiin löytyvät verkkosivultamme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset/5-11-vuotiaiden-lasten-koronarokotukset

 

Yli 12-vuotiaat saavat edelleen tulla koronarokotukselle ilman ajanvarausta. Alla aikataulut koronarokotustapahtumiin. Ota mukaan Kela-kortti ja tule paikalle vain, kun olet terve etkä ole eristyksessä tai karanteenioloissa. Tarkemmat anto-ohjeet ja muut lisätiedot löytyvät verkkosivuiltamme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset/yli-12-vuotiaiden-koronarokotukset/koronarokotukset-ilman-ajanvarausta

Viikko 5: rokotteena alle 30-vuotiaille miehille Pfizer, muille pääasiassa Moderna.

 • ma 31.1. Kauhava klo 9–15:30
 • ti 1.2. Ylihärmä klo 9–15:30
 • ke 2.2. Alahärmä klo 9–15:30
 • to 3.2. Kortesjärvi klo 9–14:30
 • to 3.2. Kauhava klo 11–18
 • pe 4.2. Evijärvi klo 9–14:30

Viikko 6: rokotteena kaikille koko viikon Pfizer.

 • ma 7.2. Kauhava klo 9–15:30
 • ti 8.2. Ylihärmä klo 9–15:30
 • ke 9.2. Alahärmä klo 9–15:30
 • to 10.2. Kortesjärvi klo 9–14:30
 • to 10.2. Kauhava klo 11–18
 • pe 11.2. Evijärvi klo 9–14:30
 • la 12.2. Kauhava klo 10–15

 

Katso myös muut koronaan liittyvät verkkosivumme:

https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/saitko-positiivisen-koronatestituloksen 

https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

 

 

 

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää