Hyvä koronarokotukselle tulija!

Koronarokotteiden saatavuuden takia jatkossa käytämme yli 12-vuotiaiden koronarokotuksissa pääasiassa Moderna-rokotetta.

  • Poikkeuksena alle 30-vuotiaille miehille annetaan turvallisuussyistä aina Comirnaty-rokotetta.
  • Lisäksi mikäli henkilön rokotukset on aloitettu Comirnaty-rokotteella, voidaan hänelle tilanteen mukaan tarjota mahdollisuutta jatkaa kyseisellä valmisteella.
  • Rokotevalmisteen vaihtuminen kesken sarjan ei haittaa. Erilaisia rokotteita käytettäessä suojasta voi muodostua jopa parempi, kuin pelkästään yhtä rokotevalmistetta käytettäessä.

 

Ilman ajanvarausta olevien rokotustapahtumien ensimmäiset tunnit ovat selkeästi olleet ruuhkaisimpia. Rokotustapahtumien aikoja on pidennetty, joten kannattaa hyödyntää koko rokotustapahtuman aika.

  • Rokotustapahtumiin saa tulla vain täysin terveenä!
  • Vuoroaan odottaessa tulee käyttää maskia ja pitää turvavälejä.

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää

Influenssarokotuspäivät tulossa marraskuulla

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan marraskuussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Rokotuksia annetaan sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen hyvinvointiasemilla, että Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista.

Lue lisää