5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset Kaksineuvoisessa

 

THL suosittelee koronarokotuksia:

– riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille

– niille 5–11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö

Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5–11-vuotiaille lapsille.

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa aloitetaan 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset viikolla 3. Rokotukset tullaan antamaan vain ajanvarauksen kautta alueen lastenneuvoloissa (Evijärvi, Kauhava ja Ylihärmä). Ajanvarausmahdollisuus on auki kaikille alueen 5–11-vuotiaille lapsille. Lapsen pitää olla täyttänyt 5 vuotta viimeistään rokotuspäivänä.

5–11-vuotiaiden rokotusaika varataan ensisijaisesti www.hyvis.fi verkkosivun kautta. Ajanvaraus tehdään lapsen nimellä (puolesta asiointi löytyy oman nimesi alta löytyvästä valikosta).

Ongelmatilanteissa voit soittaa rokotusten takaisinsoittonumeroon, puh. 06 2412 4545.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta. Tämä tarkoittaa suostumuslomakkeiden täyttämistä ja palauttamista huoltajien allekirjoituksilla viimeistään rokotushetkellä.

Lue tästä lisää verkkosivultamme

Sieltä löytyvät myös:

– Ohje sähköiseen ajanvaraukseen

– Huoltajan suostumuslomake alaikäisen koronarokotukselle

 

Lisätietoja saat myös THL:n sivuilta: https://thl.fi/…/5-11-vuotiaiden-lasten-koronarokotukset

Jaa

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 5.9.2022 Koronatartunnat laskussa Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta. Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin

Lue lisää

Syksyn koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta syksyksi kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion

Lue lisää