Korona-aiheinen viikkotiedote 16.11.2021

 

Korona leviää Etelä-Pohjanmaalla

Muista hakea tehosterokote

Rokotusbussi tulossa kierrokselle Kaksineuvoiseen

 

15.11.2021 kokoontunut Nyrkki totesi koronatilanteen jatkuvan Etelä-Pohjanmaalla edellisviikkojen kaltaisena. Epäselväksi jääneiden tartunnanlähteiden osuus on noussut. Aiemmat leviämisvaiheen ravintolarajoitukset säilyvät ennallaan.

 

Aluehallintoviraston määräykset:
Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa:
1) on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja, tai
2) on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Määräys on voimassa ajalla 15.11.–5.12.2021. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58 c hygieniavaatimukset.

 

Nyrkin suosituksia mm.:

 • Maskisuositus: Suositellaan laajaa maskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille.
 • Suositukset koulujen ja oppilaitosten joulu- ja valmistujaisjuhliin: Opetuksenjärjestäjä linjaa tulevien juhlien järjestämisen kunta-/oppilaitoskohtaisesti. Juhlaa järjestettäessä tulee huomioida aluehallintoviraston määräykset sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskien.
 • Yksityistilaisuudet: Tulee pyrkiä järjestämään pienimuotoisesti, jos sisätiloissa niin riittävän suuressa tilassa. Tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä. Osallistuminen vain oireettomana. Vieraiden saapumista on hyvä porrastaa. Juhlien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa tulee käyttää harkintaa.
 • Harrastus- ja kilpailutoiminnassa noudatettavat ohjeet: On tärkeää, että harrastustoimintaan osallistutaan vain oireettomana ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.
 • Etätyösuositus: Voimassa alueella 30.11.2021 saakka.
 • Vierailut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä: Vierailu vain oireettomana. Vierailija ja potilas käyttävät kirurgista suu-nenäsuojaa, huolehtivat käsidesinfektiosta ja pitävät turvaväliä. Erikoissairaanhoidossa vierailuja rajoitetaan siten, että vierailut on sallittu ainoastaan erityistilanteissa, kuten vakavasti sairaiden tai saattohoitoa saavien potilaiden luona.

 

Kaksineuvoisessa laumasuoja (80 %) ei vielä täyty 2. annoksen osalta. Koronarokotuksen 1. annoksen on saanut 12 977 henkilöä, mikä on 81,3 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen on saanut 11 935 henkilöä, eli 74,8 %. Koronarokotteiden on todettu antavan hyvää suojaa. On tärkeää muistaa hakea tehosterokote ajallaan.

 

Kaksineuvoisessa on tartuntoja tähän mennessä marraskuussa tullut ilmi seitsemän. Kouluilla ja Kaksineuvoisen alueen yksiköissä tilanne on tällä hetkellä rauhallinen – tilanteet saattavat kuitenkin äkillisesti muuttua.

 

Koronapassin eli EU:n koronatodistuksen saavat yli 16-vuotiaat. Koronapassin edellytyksenä on täysi rokotussarja vähintään 7 vrk aiemmin, negatiivinen koronatestitulos enintään 72 h aiemmin tai sairastettu koronatauti enintään 6 kk aiemmin. Todistuksen saa Omakannasta www.kanta.fi, tai se voidaan tulostaa Kauhavan hyvinvointikeskuksen potilastoimistosta.

 

Rokotusbussi on tulossa kierrokselle Kaksineuvoiseen. Bussista saa koronarokotteen 1., 2. tai 3. annoksen ilman ajanvarausta. Mukaan henkilöllisyystodistus.

Rokotusbussin aikataulu, ti 23.11.2021 (Pfizer):

– klo 8–10  Kauhavan ABC
– klo 11–13  Road House, Alahärmä
– klo 14–16  Liikenneasema Mäntyhovi, Evijärvi

Ensimmäisen koronarokoteannoksen saavat yli 12-vuotiaat. Toinen annos annetaan kuusi viikkoa 1. annoksen jälkeen (1. annos ennen 12.10.). Kolmas annos annetaan kuusi kuukautta 2. annoksen jälkeen, paitsi vaikeasti immuunipuutteisilla väli on kaksi kuukautta. Koronaviruksen sairastaneille rokote annetaan tehosteeksi kuuden kuukauden kuluttua taudista.

 

Koronarokotteen voi edelleen käydä ottamassa ilman ajanvarausta myös Walk in –päivissä. Alla tämän ja ensi viikon Walk in -ajat, ja sitä pidemmälle menevät ajat sekä rokotuksiin liittyvät tarkemmat ohjeet löydät uudistuneelta nettisivultamme https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-ja-ajanvaraus. Halutessasi varaa aika www.hyvis.fi tai soita numeroon 06 2412 4545.

Viikko 46

 • ke 17.11. klo 10–11 Kauhava (Moderna)
 • to 18.11. klo 9–10 Kauhava (Pfizer)
 • pe 19.11. klo 9–10 Kauhava (Pfizer)

 

Viikko 47

 • ma 22.11. klo 9–11 Kauhava (Pfizer)
 • ti 23.11. klo 13–15 Kauhava (Pfizer)
 • ti 23.11. ROKOTUSBUSSI kiertää(Pfizer)
 • ke 24.11. klo 9:30–11 Ylihärmä (Pfizer)
 • ke 24.11. klo 14:30–15:30 Alahärmä (Pfizer)
 • to 25.11. klo 9–11 Kortesjärvi (Pfizer)
 • to 25.11. klo 14–15 Evijärvi (Pfizer)

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää