INFLUENSSAROKOTUKSET OVAT ALKANEET! Aikuisille rokotuspäivät ti 16.11. ja pe 26.11.

Kausi-influenssarokotukset ovat alkaneet Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa.

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä. Lue lisää influenssarokotteesta THL:n sivuilta.

Alta löydät tarkemmat ohjeet eri-ikäisten rokotuksista Kuntayhtymässämme, sekä kenellä on oikeus maksuttomaan influenssarokotteeseen.

 

AIKUISTEN INFLUENSSAROKOTUKSET

 

Rokotuskampanjapäivät ilman ajanvarausta:

  • tiistai 16.11.2021 klo 8–16.45, sukunimen alkukirjain A-M
  • perjantai 26.11.2021 klo 8–16.45, sukunimen alkukirjain N-Ö

 

Paikkana:

Alahärmän, Evijärven, Kortesjärven ja Ylihärmän neuvolat sekä
Kauhavalla
hyvinvointikeskuksessa poliklinikan tiloissa (Kauppatie 127 A).

 

Huom!
kuume on este influenssarokotukselle
– muistathan mainita, jos sinulla on biologinen lääkitys tai käytät Metotreksaattia
– rokotus annetaan ylös olkavarren lihakseen, eli toivomuksena on helposti riisuttava paita/pusero
– otathan mukaan myös Kela-kortin tai henkilökortin

 

Rokotuskampanjapäivien jälkeen influenssarokotteita annetaan myös ajanvarauksella. Aika varataan ensisijaisesti www.hyvis.fi -sivujen kautta, josta saa heti tietoon rokotusajan. Jos ei onnistu ajanvaraus sähköisesti, voi ajan varata myös soittamalla takaisinsoittojärjestelmään puh. 06 2412 4545.

 

 

LASTEN, KOULULAISTEN JA OPISKELIJOIDEN INFLUENSSAROKOTUKSET

 

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista. Yhteystiedot löytyvät www.kaksineuvoinen.fi

 

 

Kenellä on oikeus maksuttomaan influenssarokotteeseen?

 

Rokotteen saajan tulee olla Kaksineuvoisen alueen kuntalainen tai Kaksineuvoisen terveyspalvelut valinnut. Lisäksi pitää kuulua johonkin seuraavista ryhmistä:

 

– Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö (ensisijaisesti oman työterveyshuollon kautta)

– Raskaana olevat naiset

– Kaikki 65 vuotta täyttäneet

– Alle 7-vuotiaat lapset (pistettävä influenssarokote voidaan antaa 6 kk:n ikäiselle, ja nenäsumuterokote voidaan antaa 2–6-vuotiaille)

– Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat

  • Krooninen sydänsairaus (esim. sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, kardiomyopatia, eteisvärinä, läppävika (myös korjattu) ja Marfanin syndrooma)
  • Krooninen keuhkosairaus (esim. toistuvasti tai säännöllisesti lääkitystä vaativa diagnosoitu astma, keuhkoahtaumatauti COPD, keuhkolaajentuma, muu krooninen keuhkosairaus, kuten silikoosi tai asbestoosi)
  • Krooninen aineenvaihduntasairaus, kuten tabletti- tai insuliinihoitoinen diabetes, lisämunuaisen kuoren vajaatoiminta (Addisonin tauti) tai muu krooninen aineenvaihduntasairaus
  • Krooninen maksasairaus tai krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • Vastustuskykyä heikentävä tauti, esim. lymfooma tai muu aktiivisessa hoidossa tai seurannassa oleva syöpä, HIV-infektio, perna puuttuu tai ei toimi, elinsiirron, kudossiirron tai kantasolusiirron jälkitila, synnynnäinen immuunipuutostila
  • Vastustuskykyä heikentävä hoito, jota annetaan esimerkiksi syöpään, reumaan, Crohnin tautiin tai haavaiseen paksusuolentulehdukseen tai elinsiirron vuoksi.
  • Krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti, erityisesti henkilöt, joilla on hengitystä vaikeuttava sairaus tai joiden hengitys voi merkittävästi vaikeutua infektion takia. Henkilöt, joiden neurologinen perussairaus voi pahentua tai edetä influenssan tai infektion aikana, kuten MS-tauti, parkinsonin tauti, polion jälkitila, myastenia gravis, selkäydinvaurion tai aivohalvauksen jälkitila, epilepsia, Downin syndrooma, CP-vamma
  • Muu sairaus, joka voi altistaa vakavalle influenssalle

 

– Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri

  • voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt
  • perussairaat ja huonokuntoiset 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
  • vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille rokotetta ei voida antaa
  • alle 6 kuukauden ikäiset vauvat
  • raskaana olevat naiset
  • Lisätietoa erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiristä

 

– Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset

 

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää