Koronatilanne Kauhavan yhtenäiskoulussa ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella

31.10.2021

Kauhavan yhtenäiskoululla on todettu 25.10. jälkeen viisi koronatartuntaa koulun oppilailla. Tartuntoja on 5A, 7E ja 9B luokilla. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Yhtenäiskoulun tartuntoihin liittyen karanteenissa on yhteensä 71 henkilöä.

Kaikkia lapsia ja nuoria vanhempineen muistutetaan, että edelleen tulee hakeutua koronatesteihin, mikäli oireet tautiin sopivat. Etelä-Pohjanmaa on leviämisvaiheessa, ja viikoittaiset tartuntamäärät edelleen suuria.

Syksy on ollut varsin vilkas koronatartuntojen osalta myös kuntayhtymä Kaksineuvoisessa. Elokuussa todettiin kuntayhtymän alueella 37 tartuntaa, syyskuussa 22 ja lokakuussa tartuntoja on ollut 15. Näistä 74 tartunnan saaneesta on ollut

-täysin rokottamatta 55 henkilöä (74 %)

-yksi rokoteannos on ollut 11 henkilöllä (15 %)

-kaksi rokoteannosta on ollut 8 henkilöllä (11 %).

Täydet kaksi rokoteannosta saaneiden sairastumisista vain yksi on jäänyt ilman selittävää tekijää. Lopuissa seitsemässä tapauksessa taustalla on ollut joko vaikea immuunipuutoksen aiheuttava perussairaus, lyhyt 3 viikon rokotusväli tai asuminen koronapositiivisen kanssa samassa taloudessa.

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää