Koronatilanne Kauhavan yhtenäiskoulussa ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella

31.10.2021

Kauhavan yhtenäiskoululla on todettu 25.10. jälkeen viisi koronatartuntaa koulun oppilailla. Tartuntoja on 5A, 7E ja 9B luokilla. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Yhtenäiskoulun tartuntoihin liittyen karanteenissa on yhteensä 71 henkilöä.

Kaikkia lapsia ja nuoria vanhempineen muistutetaan, että edelleen tulee hakeutua koronatesteihin, mikäli oireet tautiin sopivat. Etelä-Pohjanmaa on leviämisvaiheessa, ja viikoittaiset tartuntamäärät edelleen suuria.

Syksy on ollut varsin vilkas koronatartuntojen osalta myös kuntayhtymä Kaksineuvoisessa. Elokuussa todettiin kuntayhtymän alueella 37 tartuntaa, syyskuussa 22 ja lokakuussa tartuntoja on ollut 15. Näistä 74 tartunnan saaneesta on ollut

-täysin rokottamatta 55 henkilöä (74 %)

-yksi rokoteannos on ollut 11 henkilöllä (15 %)

-kaksi rokoteannosta on ollut 8 henkilöllä (11 %).

Täydet kaksi rokoteannosta saaneiden sairastumisista vain yksi on jäänyt ilman selittävää tekijää. Lopuissa seitsemässä tapauksessa taustalla on ollut joko vaikea immuunipuutoksen aiheuttava perussairaus, lyhyt 3 viikon rokotusväli tai asuminen koronapositiivisen kanssa samassa taloudessa.

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 17.1.2022   Tammikuussa jo lähes 2900 koronatartuntaa – Nyrkki jatkoi etätyösuositustaan   Etelä-Pohjanmaan koronaluvut lyövät jälleen uusia, kyseenalaisia ennätyksiä. Viime vii-kolla tuli ilmi yhteensä 1486 uutta tartuntaa. Sairaanhoitoa vaativien koronapotilaiden määrä

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 17.1.2022

  Kuntayhtymässä koronaluvut kasvaneet vauhdilla Tartunnanjäljitystä ajetaan alas, positiivinen kotitesti riittää Lievät koronaoireet hoidetaan tavallisen flunssan tavoin Pahentuneen koronatilanteen vuoksi THL on tehnyt uudet toimintaohjeet, joihin siirrytään myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa 17.1.2022 alkaen. Omikronin taudinkulun on

Lue lisää

Talousneuvola sai jatkoa

Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime syyskuussa. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa. Ajanvarausta ei

Lue lisää

Koronatartunta Artturintuvalla

14.1.2022 Artturintuvan palveluasunnoissa asuvalla asukkaalla on todettu koronatartunta. Yksikössä noudatetaan pisaraeristyksen varotoimia. Kaikki altistuneet asukkaat sekä työntekijät tullaan testaamaan oireista riippumatta. Artturintuvalle on asetettu vierailukielto 27.1.2022 asti.

Lue lisää