Koronatilanne Kauhavan yhtenäiskoulussa ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella

31.10.2021

Kauhavan yhtenäiskoululla on todettu 25.10. jälkeen viisi koronatartuntaa koulun oppilailla. Tartuntoja on 5A, 7E ja 9B luokilla. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Yhtenäiskoulun tartuntoihin liittyen karanteenissa on yhteensä 71 henkilöä.

Kaikkia lapsia ja nuoria vanhempineen muistutetaan, että edelleen tulee hakeutua koronatesteihin, mikäli oireet tautiin sopivat. Etelä-Pohjanmaa on leviämisvaiheessa, ja viikoittaiset tartuntamäärät edelleen suuria.

Syksy on ollut varsin vilkas koronatartuntojen osalta myös kuntayhtymä Kaksineuvoisessa. Elokuussa todettiin kuntayhtymän alueella 37 tartuntaa, syyskuussa 22 ja lokakuussa tartuntoja on ollut 15. Näistä 74 tartunnan saaneesta on ollut

-täysin rokottamatta 55 henkilöä (74 %)

-yksi rokoteannos on ollut 11 henkilöllä (15 %)

-kaksi rokoteannosta on ollut 8 henkilöllä (11 %).

Täydet kaksi rokoteannosta saaneiden sairastumisista vain yksi on jäänyt ilman selittävää tekijää. Lopuissa seitsemässä tapauksessa taustalla on ollut joko vaikea immuunipuutoksen aiheuttava perussairaus, lyhyt 3 viikon rokotusväli tai asuminen koronapositiivisen kanssa samassa taloudessa.

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää