Korona-aiheinen viikkotiedote 8.10.2021

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pahentui

Suurin osa tartunnoista rokottamattomilla

Koronarokotteelle nyt helppo tulla

 

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti 4.10.2021 koronatilanteen pahentumisesta tartuntojen määrän käännyttyä nousuun. Samalla alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkia tiloja.

Rokottamattomilla todetaan suurin osa tartunnoista. Viimeisen kahden viikon aikana sairaanhoitopiirissämme on todettu yhteensä 143 uutta tartuntaa.  Nyrkki kannustaa varaamaan ajan rokotukseen tai osallistumaan walk in -rokotustilaisuuteen.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen aina tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Tämä koskee esimerkiksi julkisia sisätiloja, kuten kauppoja, teattereita ja kirjastoja sekä julkisissa tiloissa järjestettäviä tilaisuuksia. Kouluissa vahva maskisuositus poistui, mutta kouluissa maskeja voi halutessaan käyttää. Maskinkäyttö ja hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä keinoja välttää tartunta.

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa laumasuoja edelleen vajaa

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 12 495 henkilöä, eli 78,3 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen on saanut 10 719 henkilöä eli 67,2 %. Edelleen pysytellään alle 80 %:n laumasuojan.

Kaksineuvoisen alueella syyskuun lopulla tapahtuneesta nuorison joukkoaltistumisesta vältyttiin jatkotartunnoilta. Tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin edelleen otettava huomioon tartuntatautilain hygieniavaatimukset, eli tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta, mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä ja turvaetäisyyksistä sekä osallistua vain oireettomana. Harkiten järjestetään juhlia ja osallistutaan, vieraiden saapumista on hyvä porrastaa.

 

Ensimmäiselle koronarokotteelle on helppo tulla

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen kannustaa rokottamattomia tulemaan koronarokotukselle. Vain rokote suojaa vakavalta koronavirustaudilta yhteiskunnan avautuessa. Ensimmäiselle annokselle voivat tulla kaikki 12 vuotta täyttäneet. Alta näet ensi viikon rokotuspäivät, kierros asemilla jatkuu ja ajan sinne voi varata joko www.hyvis.fi kautta tai soittamalla numeroon 06 2412 4545. Rokotuksille on myös mahdollista tulla ilman ajanvarausta, jolloin tarvitset mukaan vain henkilöllisyystodistuksen.

Toiselle annokselle kannustetaan tulemaan jo kun 1. annoksesta on kulunut 6 viikkoa, tällöin suojan saa nopeammin kuntoon. Kolmas annos voidaan antaa kahden kuukauden kuluttua 2. annoksesta voimakkaasti immuunipuutteisille tai jos on saanut toisen annoksen lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä (miesten kohdalla vain 30 v täyttäneet). Aikoja 3. annoksiin annetaan vain puhelinajanvarauksella numerosta 06 2412 4545.

Viikon 41 rokotuspaikat:

ma 11.10  Ylihärmä    14–15:30 (Pfizer)

ti 12.10     Kauhava     8:30–13 (Pfizer)

ti 12.10     Kortesjärvi 14:30–15:30 (Pfizer)

ke 13.10   Alahärmä   14–15:30 (Pfizer)

ke 13.10   Kauhava     16–18 (Pfizer)

to 14.10    Evijärvi       14–15:30 (Pfizer)

pe 15.10   Kauhava     8:30–15:30 (Pfizer)

 

Lisäksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri järjestää yhdessä jäsenkuntiensa kanssa koronarokotusten pop up –tapahtuman Seinäjoen Ideaparkissa lauantaina 9.10. klo 10–15. Siellä kaikki yli 12-vuotiaat kävijät voivat saada koronarokotteen 1. annoksen.

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:

https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

 

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Korona-aiheinen viikkotiedote 15.10.2021

  Etelä-Pohjanmaan koronatilanne syöksyy alaspäin Maskit takaisin käyttöön Korona sulki Kaksineuvoisen sairaalaosaston   Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiedotti 11.10.2021 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jyrkästi lisääntyvistä koronatartunnoista ja siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Nyrkki korostaa, että nyt koronatestaukseen tulisi hakeutua matalalla kynnyksellä.

Lue lisää

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosastolla vierailukielto toistaiseksi

10.10.2021 Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosaston työntekijällä on todettu koronatartunta. Altistumisen johdosta kaikki sairaalaosaston potilaat ja osa henkilöstöstä asetetaan karanteeniin. Sairaalaosaston karanteenin kesto on vähintään 14 vuorokautta. Koronapositiiviseksi todettu työntekijä on ollut viimeksi töissä 10.10. Sairaalaosaston karanteenit

Lue lisää

Koronarokotukset, viikot 40-41

Ajanvaraus: 1.annos, kaikille yli 12-vuotiaille – varaa aika 06 2412 4545 tai www.hyvis.fi – tai tule walk in –tyylisesti ilman ajanvarausta (mukaan henkilöllisyystodistus) 2.annos, kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta (1. annos ennen 1.9.)

Lue lisää

Kuntalaisinfo hyvinvointialueen valmistelutilanteesta 13.10.

Kuntalaisille tietoa Sote-uudistus Etelä-Pohjanmaalta: Järjestämme keskiviikkona 13.10. klo 17–18  kaikille avoimen yleisötilaisuuden, jossa väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Tero Järvinen ja muutosjohtaja Tanja Penninkangas kertovat lisää siitä,Uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alusta lähtien. Myös meillä täällä

Lue lisää