Korona-aiheinen viikkotiedote 15.10.2021

 

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne syöksyy alaspäin

Maskit takaisin käyttöön

Korona sulki Kaksineuvoisen sairaalaosaston

 

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiedotti 11.10.2021 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jyrkästi lisääntyvistä koronatartunnoista ja siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Nyrkki korostaa, että nyt koronatestaukseen tulisi hakeutua matalalla kynnyksellä. Tällä viikolla tartuntoja on tullut enemmän kuin koskaan, myös sairaalakuormitus on lisääntynyt. Rokotus kannustetaan ottamaan, sillä suurin osa tartunnoista todetaan rokottamattomilla. Koronarokotuksen etuina on pienempi riski saada itselleen tartunta, vähäisempi mahdollisuus levittää virusta eteenpäin ja sairastuessa lieväoireisempi tauti. Alueen kuntalaisia suositellaan käyttämään kasvomaskia laajennetun maskisuosituksen mukaisesti. Maskinkäyttö ja hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä keinoja välttää tartunta.

Nyrkki suosittelee laajaa maskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille seuraavissa tilanteissa:

 • Aina joukkoliikenteessä, mukaan lukien koulukyydit.
 • Aina julkisissa sisä- ja yleisötilaisuuksissa, mukaan lukien koulut ja oppilaitokset.
 • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Työnantaja päättää työpaikoilla sovellettavista käytännöistä.
 • Aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa ja teattereissa sekä julkisissa tiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa, kun paikalla on runsaasti ihmisiä.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa sekä vierailtaessa että työskennellessä.

Kuntayhtymän sairaalaosaston tilanne

Kauhavan sairaalaosastolla tapahtui altistuminen koronalle 8.-10.10. välisenä aikana, kun työvuorossa ollut henkilökunnan jäsen todettiin sittemmin koronapositiiviseksi. Altistumisen takia sairaalaosasto on ollut karanteenissa maanantaista 11.10. alkaen. Altistumiset on kartoitettu ja vajaan rokotesuojan omaavat henkilöt on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Koska kyseessä on laitosaltistus, kaikki altistuneet osaston potilaat sekä henkilökunnan jäsenet on testattu kahteen kertaan. Varotoimena osaston potilasliikenne on ollut keskeytettynä siten, ettei osastolle ole otettu uusia potilaita eikä osastolla altistuneita potilaita ole myöskään kotiutettu. Vierailuja osastolle ei ole suositeltu.

Tilanne osastolla on ollut rauhallinen, eikä altistuminen ole vaarantanut potilaiden sairaanhoitoa. Toisenkin testikierroksen näytteet olivat kaikkinensa negatiivisia eikä jatkotartuntoja tullut, joten osaston potilasliikenne päästään avaamaan uudelleen perjantaina 15.10. Mikäli viikonlopun aikanakaan ei tule uusia sairastumisia, omaisten vierailut ovat jälleen mahdollisia maanantaista 18.10. alkaen. Vierailut edellyttävät vähintään maskien käyttämistä koko vierailun ajan, ja vierailija saa lisäohjeita osaston henkilökunnalta.

 

Kuntayhtymän Koronarokotusten tilanne

Kuntayhtymässä koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 12 650 henkilöä, eli 79,3 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen on saanut 11 002 henkilöä eli 68,9 %.

 

Syyslomalla koronarokotukselle

Syyslomalla on hyvä tilaisuus tulla ottamaan koronarokotteen 1. annos, tai hakea tehosterokote!

 

Ajanvarausohjeet:

1.annos –  kaikille yli 12-vuotiaille
Ajanvaraus numerosta 06 2412 4545 tai www.hyvis.fi, tai voi tulla walk in -tyylisesti ilman ajanvarausta (mukaan henkilöllisyystodistus).

2.annos –  kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta (1. annos ennen 4.9.)
Ajanvaraus numerosta 06 2412 4545 tai www.hyvis.fi, tai tule walk in -tyylisesti ilman ajanvarausta jolloin huomioi mitä rokotetta minäkin päivänä annetaan (mukaan henkilöllisyystodistus).

3.annos
– Voimakkaasti immuunipuutteisille (voidaan antaa 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen).
– Nainen/30 vuotta täyttänyt mies, joka on saanut toisen annoksen lyhyellä alle 6 viikon aikavälillä ensimmäisestä annoksesta (voidaan antaa 6 kuukautta toisen annoksen jälkeen).
– Ajat vain puhelinajanvarauksesta 06 2412 4545.

 

Viikon 42 walk in -rokotuspaikat:

 • ma 18.10.  Alahärmä    klo 12–15 (Pfizer)
 • ti 19.10.     Kauhava      klo 12–15 (Pfizer)
 • ke 20.10.   Ylihärmä      klo 12–15 (Pfizer)
 • to 21.10.    Kortesjärvi  klo 9–11 (Pfizer)
 • to 21.10.    Evijärvi        klo 13–15 (Pfizer)
 • pe 22.10.   Kauhava      klo 9–11 (Pfizer)

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:

https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

 

Kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuun aikana, seuraa tiedotusta.

 

(Muokattu 20.10.2021)

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Korona-aiheinen viikkotiedote 1.12.2021

  Maakunnassa ja koko Suomessa leviämistilanne pahenee THL korostanut maskisuositusta Kaksineuvoisessa pelätään vuodenvaihteesta tulevan raskaan   Nyrkin suositukset 29.11.2021 kokoontunut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kertoi Etelä-Pohjanmaan jatkavan edelleen leviämisalueena. Huolena on alueemme väestön rokotuskattavuus, mikä jää

Lue lisää

Koronarokotukset kasvattaneet suosiotaan

Kulunut viikko on ollut Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa vilkas koronarokotusten osalta. Tiistaina 23.11.2021 alueellamme liikennöi Seinäjoelta maakuntakierrokselle lähtenyt rokotusbussi ja sieltä haki koronarokotteen yli 100 henkilöä, määrä yllätti! Myös Kaksineuvoisen hyvinvointikeskuksessa ja -asemilla on ollut paikoin vilkkautta

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 24.11.2021

  Maakunta jatkaa leviämisalueena Koronarokotusten tilanne Kauhavalla ja Evijärvellä 3. rokoteannokselle tulija, tarkista rokotusvälin täyttyminen   22.11.2021 kokoontuneen Nyrkin mukaan Etelä-Pohjanmaa jatkaa leviämisalueena. Alueemme väestön rokotuskattavuudessa on todettu edelleen olevan puutteita, vaikka halukkuus ottaa rokotteita

Lue lisää