Korona-aiheinen viikkotiedote 1.10.2021

 

Etelä-Pohjanmaa siirtyi perustasolle

Kuntayhtymässä karanteenit lisääntyivät huimasti

Koronarokotuksille toivotaan lisää nuorta väkeä

 

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 20.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän perustasolle. Tämän myötä Nyrkki muutti maskisuosituksen perustason suosituksen mukaisesti. Maskisuosituksia kevennettiin mm. kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, sen sijaan sote-työntekijöiden maskinkäyttösuositus jatkuu ennallaan. Kasvomaskia on edelleen hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tilanne

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on 78 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen on saanut 65,2 %. Kaksineuvoisen alueella syyskuun aikana tartuntoja todettiin 20 ja karanteeniin asetettiin yhteensä 227 henkilöä. Viime viikonloppuna tapahtunut joukkoaltistuminen nuorison juhlista nosti tartunta- ja karanteenilukuja merkittävästi.

Nyrkin mukaan tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on otettava huomioon tartuntatautilain hygieniavaatimukset. Sen mukaan yksityistilaisuuksissa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä ja turvaetäisyyksistä. Yksityistilaisuuksiin tulee osallistua vain oireettomana. Juhlien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa tulee käyttää harkintaa. Mikäli kokoonnutaan sisätiloihin, tilaisuus tulee järjestää riittävän suuressa tilassa, jotta turvavälejä voidaan noudattaa. Vieraiden saapumista on hyvä porrastaa. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista voi pitää esimerkiksi vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

 

Koronarokotukset

Nuoremmassa ikäväestössä on vähiten rokottautuneita. Koronarokotuksen ottamalla välttyy taudin vakavalta muodolta, se suojaa lähiympäristöä ja on tie yhteiskunnan avautumiseen. Yhä useamman nuoren (12 vuotta täyttäneen) suositellaan tulevan rokotukselle.

Ensimmäiselle koronarokotukselle tai tehosteannokselle ajan voi varata www.hyvis.fi kautta tai numerosta 06 2412 4545. Edelleen on mahdollista tulla rokotuspäiviin walk in –tyylisesti ilman ajanvarausta (katso alta rokotuspaikat ja ajat, ota mukaan henkilöllisyystodistus). Tehosterokotteella suojan saa varhennetusti kuntoon, kun ottaa 2. annoksen jo 6 viikon kuluttua 1. annoksesta (mikäli tulet ilman ajanvarausta, huomioi mitä rokotetta minäkin päivänä annetaan). Huom! Aikoja kolmansiin koronarokotuksiin annetaan vain puhelinajanvarauksen kautta numerosta 06 2412 4545.

 

Seuraavat rokotuspaikat ja ajat:

viikko 40

ti 5.10 Kauhava 8:30-15:30 (Pfizer)

ke 6.10 Kauhava 8:30-14:30 (Moderna)

to 7.10 Kauhava 8:30-15:30 (Pfizer)

pe 8.10 Kauhava 8:30-15:30 (Pfizer)

viikko 41

ma 11.10 Ylihärmä 14-15:30 (Pfizer)

ti 12.10 Kauhava 8:30-13 (Pfizer)

ti 12.10 Kortesjärvi 14:30-15:30 (Pfizer)

ke 13.10 Alahärmä 14-15:30 (Pfizer)

ke 13.10 Kauhava 16-18 (Pfizer)

to 14.10 Evijärvi 14-15:30 (Pfizer)

pe 15.10 Kauhava 8:30-15:30 (Pfizer)

 

Lisäksi viikolla 40 on lauantaina 9.10. Seinäjoen Ideaparkissa Walk in –rokotustapahtuma klo 10–15 (Huom! 4.10. on päivitetty tieto kellonajasta: tapahtuma alkaa klo 10 eikä klo 9 kuten aiemmin ilmoitettiin). Siellä kaikki yli 12-vuotiaat kävijät voivat saada koronarokotteen 1. annoksen!

 

THL:n uusia suosituksia kolmansista koronarokotuksista:

  • Raskaana olevat: voimakkaasti immuunipuutteisille, tai jos saanut kaksi rokoteannosta lyhyellä (alle 6 viikon) annosvälillä.
  • Taudin sairastaneet: voimakkaasti immuunipuutteisille.
  • Ulkomailla saadut rokotteet: ulkomailla lyhyellä annosvälillä kaksi rokoteannosta saaneille, kun viimeisestä rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Ohjeistus koskee myös Sputnik-rokotteen saaneita.
  • Janssenin rokotteen saaneet: jos on saanut Janssenin rokotteen (Johnson & Johnson), suosituksena toinen koronarokote kun on kulunut vähintään 6 kuukautta.

 

THL:n ohje koronavirustaudin sairastaneen rokottamiseen

PCR-testillä varmistetun koronataudin sairastaneille riittää yksi rokoteannos. Jos yhden rokoteannoksen saanut henkilö sairastuu rokotuksen jälkeen koronavirustautiin, ei toista rokoteannosta tarvita. Parhaan suojatehon muodostumiseksi rokotuksen ja sairastetun taudin välillä tulisi olla vähintään 6 viikkoa. Jos sairastetun taudin ja koronarokotteen välillä on alle 6 viikkoa, suositellaan toista rokoteannosta hyvän suojatehon varmistamiseksi.

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:
https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Käy tutustumassa myös uuteen Omaolo–palveluun (sisältää koronaoirearvion), jossa voit asioida verkossa 24h:
https://kaksineuvoinen.fi/omaolo

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Korona-aiheinen viikkotiedote 15.10.2021

  Etelä-Pohjanmaan koronatilanne syöksyy alaspäin Maskit takaisin käyttöön Korona sulki Kaksineuvoisen sairaalaosaston   Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiedotti 11.10.2021 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jyrkästi lisääntyvistä koronatartunnoista ja siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Nyrkki korostaa, että nyt koronatestaukseen tulisi hakeutua matalalla kynnyksellä.

Lue lisää

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosastolla vierailukielto toistaiseksi

10.10.2021 Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosaston työntekijällä on todettu koronatartunta. Altistumisen johdosta kaikki sairaalaosaston potilaat ja osa henkilöstöstä asetetaan karanteeniin. Sairaalaosaston karanteenin kesto on vähintään 14 vuorokautta. Koronapositiiviseksi todettu työntekijä on ollut viimeksi töissä 10.10. Sairaalaosaston karanteenit

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 8.10.2021

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pahentui Suurin osa tartunnoista rokottamattomilla Koronarokotteelle nyt helppo tulla   Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti 4.10.2021 koronatilanteen pahentumisesta tartuntojen määrän käännyttyä nousuun. Samalla alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lue lisää

Koronarokotukset, viikot 40-41

Ajanvaraus: 1.annos, kaikille yli 12-vuotiaille – varaa aika 06 2412 4545 tai www.hyvis.fi – tai tule walk in –tyylisesti ilman ajanvarausta (mukaan henkilöllisyystodistus) 2.annos, kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta (1. annos ennen 1.9.)

Lue lisää