Asiakkaat ja omaiset tyytyväisiä ikäihmisten palveluihin

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikäihmisten palveluissa toteutettiin kesällä 2021 laaja asiakastyytyväisyyskysely. Kyselyyn vastasi yhteensä 235 kotihoidon, tehostetun palveluasumisen tai vuorohoito- ja arviointiyksikköjen asiakasta tai heidän omaistaan.

Alueemme asukkaat ovat varsin tyytyväisiä ikäihmisten palveluihin, käy ilmi asiakastyytyväisyyskyselystä.

”Kun asteikon maksimi on neljä ja saamiemme vastausten keskiarvo kaikilla sektoreilla reippaasti yli kolme – monissa peräti hyvin lähellä neljää – voi todeta, että tulokset ovat kyllä todella hyvät”, ikäihmisten palvelujohtaja Katri Nikkola summaa.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa asiakkaan kokemuksia saamastaan kohtelusta, mielipiteidensä ja arvojensa kunnioittamisesta sekä henkilöstön toiminnasta. Tulokset ovat samansuuntaisia kuin viimeksi, vuonna 2019, toteutetussa vastaavassa kyselyssä.

”On hienoa huomata, että asiakastyytyväisyyden taso jatkaa korkealla tasolla. Se kertoo palvelujen laadusta.”

Erityistä kiitosta asiakkailta sai henkilökunnan ystävällisyys, yksikköjen ystävällinen vastaanotto sekä viihtyisyys.

”Suuri kiitos kuuluukin ikäihmisten palvelujen osaavalle ja sitoutuneelle henkilöstöllemme sekä yksikköjään ammattitaitoisesti luotsaaville esimiehille”, Nikkola kiittää.

Säännöllinen kyselyjen toteuttaminen antaa arvokasta tietoa siitä, miten asiakkaat ja heidän omaisensa kokevat kuntayhtymän palvelut.

”Vaikka tulokset ovatkin varsin hyviä, esiin nousee aina myös asioita, joita on hyvä lähteä kehittämään. Mielenkiintoista on esimerkiksi, että tulosten mukaan asiakkaiden omaiset ovat palveluihimme hieman tyytyväisempiä kuin asiakkaat itse.”

Yksityiskohtaiset tulokset käsitellään yksiköissä ja niiden pohjalta suunnitellaan kehittämistoimia.

 

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää

Influenssarokotuspäivät tulossa marraskuulla

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan marraskuussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Rokotuksia annetaan sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen hyvinvointiasemilla, että Kauhavan hyvinvointikeskuksessa. Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat voivat käydä omalla kouluterveydenhoitajalla ottamassa rokotteen. Alle 7-vuotiaille lapsille voi varata rokotusajan alueiden lastenneuvoloista.

Lue lisää