Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa.
”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta ei tarvita. Palvelu on maksutonta, ja halutessaan voi pysytellä nimettömänä”, talousneuvolan ammattilaiset vahvistavat.
Kantavana ajatuksena on, että paikalla on yhtä aikaa useampi eri taho, joka voi neuvoa ja ohjata asiakasta raha-asioihin liittyvien kysymysten kanssa. Näin asiakkaan ei tarvitse ottaa erikseen yhteyttä eri toimijoihin, ja kuvailla tilannettaan moneen kertaan.
”Kyse voi olla vaikkapa siitä, että tarvitset uudet silmälasit, mutta sinulla ei ole niihin varaa. Tai että olet tilanteessa, jossa rahat eivät riitä laskujen maksamiseen”, Kaisa Rajaniemi havainnollistaa.
”Yhdessä mietitään keinoja, mistä tilanteeseen voisi saada apua. Tarvittaessa laitetaan asiakkaan kanssa esimerkiksi hakemuksia vireille.”
Kauhavalla talousneuvola on auki kerran kuussa: torstaisin 14.10., 4.11. sekä 9.12. aina klo 12-14.30. Talousneuvola toimii nuorisotila Saumassa osoitteessa Fransuntie 4. Aukioloaikana yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse numeroon 040 620 1845.
Kuntayhtymä Kaksineuvoisen aikuissosiaalityön lisäksi mukana ovat Etsivä nuorisotyö, Kela, Etelä-Pohjanmaan oikeusaputoimisto sekä Ulosottolaitos.

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Korona-aiheinen viikkotiedote 15.10.2021

  Etelä-Pohjanmaan koronatilanne syöksyy alaspäin Maskit takaisin käyttöön Korona sulki Kaksineuvoisen sairaalaosaston   Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiedotti 11.10.2021 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jyrkästi lisääntyvistä koronatartunnoista ja siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Nyrkki korostaa, että nyt koronatestaukseen tulisi hakeutua matalalla kynnyksellä.

Lue lisää

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosastolla vierailukielto toistaiseksi

10.10.2021 Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosaston työntekijällä on todettu koronatartunta. Altistumisen johdosta kaikki sairaalaosaston potilaat ja osa henkilöstöstä asetetaan karanteeniin. Sairaalaosaston karanteenin kesto on vähintään 14 vuorokautta. Koronapositiiviseksi todettu työntekijä on ollut viimeksi töissä 10.10. Sairaalaosaston karanteenit

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 8.10.2021

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pahentui Suurin osa tartunnoista rokottamattomilla Koronarokotteelle nyt helppo tulla   Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti 4.10.2021 koronatilanteen pahentumisesta tartuntojen määrän käännyttyä nousuun. Samalla alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lue lisää

Koronarokotukset, viikot 40-41

Ajanvaraus: 1.annos, kaikille yli 12-vuotiaille – varaa aika 06 2412 4545 tai www.hyvis.fi – tai tule walk in –tyylisesti ilman ajanvarausta (mukaan henkilöllisyystodistus) 2.annos, kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta (1. annos ennen 1.9.)

Lue lisää