Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa.
”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta ei tarvita. Palvelu on maksutonta, ja halutessaan voi pysytellä nimettömänä”, talousneuvolan ammattilaiset vahvistavat.
Kantavana ajatuksena on, että paikalla on yhtä aikaa useampi eri taho, joka voi neuvoa ja ohjata asiakasta raha-asioihin liittyvien kysymysten kanssa. Näin asiakkaan ei tarvitse ottaa erikseen yhteyttä eri toimijoihin, ja kuvailla tilannettaan moneen kertaan.
”Kyse voi olla vaikkapa siitä, että tarvitset uudet silmälasit, mutta sinulla ei ole niihin varaa. Tai että olet tilanteessa, jossa rahat eivät riitä laskujen maksamiseen”, Kaisa Rajaniemi havainnollistaa.
”Yhdessä mietitään keinoja, mistä tilanteeseen voisi saada apua. Tarvittaessa laitetaan asiakkaan kanssa esimerkiksi hakemuksia vireille.”
Kauhavalla talousneuvola on auki kerran kuussa: torstaisin 14.10., 4.11. sekä 9.12. aina klo 12-14.30. Talousneuvola toimii nuorisotila Saumassa osoitteessa Fransuntie 4. Aukioloaikana yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse numeroon 040 620 1845.
Kuntayhtymä Kaksineuvoisen aikuissosiaalityön lisäksi mukana ovat Etsivä nuorisotyö, Kela, Etelä-Pohjanmaan oikeusaputoimisto sekä Ulosottolaitos.

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää