Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa.
”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta ei tarvita. Palvelu on maksutonta, ja halutessaan voi pysytellä nimettömänä”, talousneuvolan ammattilaiset vahvistavat.
Kantavana ajatuksena on, että paikalla on yhtä aikaa useampi eri taho, joka voi neuvoa ja ohjata asiakasta raha-asioihin liittyvien kysymysten kanssa. Näin asiakkaan ei tarvitse ottaa erikseen yhteyttä eri toimijoihin, ja kuvailla tilannettaan moneen kertaan.
”Kyse voi olla vaikkapa siitä, että tarvitset uudet silmälasit, mutta sinulla ei ole niihin varaa. Tai että olet tilanteessa, jossa rahat eivät riitä laskujen maksamiseen”, Kaisa Rajaniemi havainnollistaa.
”Yhdessä mietitään keinoja, mistä tilanteeseen voisi saada apua. Tarvittaessa laitetaan asiakkaan kanssa esimerkiksi hakemuksia vireille.”
Kauhavalla talousneuvola on auki kerran kuussa: torstaisin 14.10., 4.11. sekä 9.12. aina klo 12-14.30. Talousneuvola toimii nuorisotila Saumassa osoitteessa Fransuntie 4. Aukioloaikana yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse numeroon 040 620 1845.
Kuntayhtymä Kaksineuvoisen aikuissosiaalityön lisäksi mukana ovat Etsivä nuorisotyö, Kela, Etelä-Pohjanmaan oikeusaputoimisto sekä Ulosottolaitos.

Jaa

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 5.9.2022 Koronatartunnat laskussa Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta. Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin

Lue lisää

Syksyn koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta syksyksi kaikille yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion

Lue lisää