Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa.
”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta ei tarvita. Palvelu on maksutonta, ja halutessaan voi pysytellä nimettömänä”, talousneuvolan ammattilaiset vahvistavat.
Kantavana ajatuksena on, että paikalla on yhtä aikaa useampi eri taho, joka voi neuvoa ja ohjata asiakasta raha-asioihin liittyvien kysymysten kanssa. Näin asiakkaan ei tarvitse ottaa erikseen yhteyttä eri toimijoihin, ja kuvailla tilannettaan moneen kertaan.
”Kyse voi olla vaikkapa siitä, että tarvitset uudet silmälasit, mutta sinulla ei ole niihin varaa. Tai että olet tilanteessa, jossa rahat eivät riitä laskujen maksamiseen”, Kaisa Rajaniemi havainnollistaa.
”Yhdessä mietitään keinoja, mistä tilanteeseen voisi saada apua. Tarvittaessa laitetaan asiakkaan kanssa esimerkiksi hakemuksia vireille.”
Kauhavalla talousneuvola on auki kerran kuussa: torstaisin 14.10., 4.11. sekä 9.12. aina klo 12-14.30. Talousneuvola toimii nuorisotila Saumassa osoitteessa Fransuntie 4. Aukioloaikana yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse numeroon 040 620 1845.
Kuntayhtymä Kaksineuvoisen aikuissosiaalityön lisäksi mukana ovat Etsivä nuorisotyö, Kela, Etelä-Pohjanmaan oikeusaputoimisto sekä Ulosottolaitos.

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää