Korona-aiheinen viikkotiedote 17.9.2021

Maakunnan koronatilanne palaa kiihtymisvaiheeseen
Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn tilanne jatkuu vakavana

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina on tapahtunut nousua epäselvissä tartuntaketjuissa. Mahdollisten tartuntaketjujen katkaisemiseksi koronatesteihin kehotetaan hakeutumaan nopeasti. Tällä hetkellä testauksesta tulokseen ei juurikaan ole vastausviivettä.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella elokuussa tartuntoja todettiin 37, ja tässä vaiheessa syyskuuta niitä on todettu jo 13. Karanteeniin on alkukuun aikana asetettu 82 henkilöä.

 

Rokotuskattavuus

Alueemme yli 12-vuotiaista asukkaista on saanut täyden kahden annoksen rokotussuojan 60,3 % alueemme yli 12-vuotiaasta väestöstä. Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on 76,9 %.

 

Koronarokotukset

Tällä hetkellä koronarokotteen voi saada alueemme kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset ja alueellamme pitkäaikaisesti oleskelevat. Nuoremmissa ikäryhmissä näkyy rokottamattomuus – koko maan osalta. Koronarokotteiden ottaminen on tie yhteiskunnan avautumiseen ja Kuntayhtymä kannustaa rokotteiden ottamiseen.

Koronarokotteen saaminen on pyritty tekemään helpoksi. Perinteisten ajanvarausmahdollisuuksien lisäksi Kauhavalla on tulossa jälleen Walk in -rokotustapahtumia, mistä rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta!

 

Seuraavat Walk in -tapahtumat järjestetään Kauhavan hyvinvointikeskuksessa:

  • Tiistaina 21.9. klo 8–18 (rokote: Pfizer)
  • Keskiviikkona 22.9. klo 8–16 (rokote: Moderna)

 

Ensimmäisten annosten lisäksi nyt Walk in:ssä annetaan myös tehosteannoksia. THL on antanut uudet suositukset, että tehosteannos voidaan antaa jo 6 viikon annosvälillä. Näin rokotussuoja voidaan saattaa aiemmin kuntoon. Walk in -tapahtumaan voi tulla tehosterokotteelle, jos on saanut 1. annoksen ennen 10.8. ja lisäksi ohjeistetaan tulemaan ensisijaisesti sen päivän mukaan kumpaa rokotetta (Pfizer/Moderna) on aiemmin saanut.

Mukaan tapahtumaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (esim. Kela-kortti). Rokotteet annetaan saapumisjärjestyksessä.

 

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:
https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää