Korona-aiheinen viikkotiedote 17.9.2021

Maakunnan koronatilanne palaa kiihtymisvaiheeseen
Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn tilanne jatkuu vakavana

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina on tapahtunut nousua epäselvissä tartuntaketjuissa. Mahdollisten tartuntaketjujen katkaisemiseksi koronatesteihin kehotetaan hakeutumaan nopeasti. Tällä hetkellä testauksesta tulokseen ei juurikaan ole vastausviivettä.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella elokuussa tartuntoja todettiin 37, ja tässä vaiheessa syyskuuta niitä on todettu jo 13. Karanteeniin on alkukuun aikana asetettu 82 henkilöä.

 

Rokotuskattavuus

Alueemme yli 12-vuotiaista asukkaista on saanut täyden kahden annoksen rokotussuojan 60,3 % alueemme yli 12-vuotiaasta väestöstä. Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on 76,9 %.

 

Koronarokotukset

Tällä hetkellä koronarokotteen voi saada alueemme kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset ja alueellamme pitkäaikaisesti oleskelevat. Nuoremmissa ikäryhmissä näkyy rokottamattomuus – koko maan osalta. Koronarokotteiden ottaminen on tie yhteiskunnan avautumiseen ja Kuntayhtymä kannustaa rokotteiden ottamiseen.

Koronarokotteen saaminen on pyritty tekemään helpoksi. Perinteisten ajanvarausmahdollisuuksien lisäksi Kauhavalla on tulossa jälleen Walk in -rokotustapahtumia, mistä rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta!

 

Seuraavat Walk in -tapahtumat järjestetään Kauhavan hyvinvointikeskuksessa:

  • Tiistaina 21.9. klo 8–18 (rokote: Pfizer)
  • Keskiviikkona 22.9. klo 8–16 (rokote: Moderna)

 

Ensimmäisten annosten lisäksi nyt Walk in:ssä annetaan myös tehosteannoksia. THL on antanut uudet suositukset, että tehosteannos voidaan antaa jo 6 viikon annosvälillä. Näin rokotussuoja voidaan saattaa aiemmin kuntoon. Walk in -tapahtumaan voi tulla tehosterokotteelle, jos on saanut 1. annoksen ennen 10.8. ja lisäksi ohjeistetaan tulemaan ensisijaisesti sen päivän mukaan kumpaa rokotetta (Pfizer/Moderna) on aiemmin saanut.

Mukaan tapahtumaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (esim. Kela-kortti). Rokotteet annetaan saapumisjärjestyksessä.

 

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:
https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää