Korona-aiheinen viikkotiedote 17.9.2021

Maakunnan koronatilanne palaa kiihtymisvaiheeseen
Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn tilanne jatkuu vakavana

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina on tapahtunut nousua epäselvissä tartuntaketjuissa. Mahdollisten tartuntaketjujen katkaisemiseksi koronatesteihin kehotetaan hakeutumaan nopeasti. Tällä hetkellä testauksesta tulokseen ei juurikaan ole vastausviivettä.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella elokuussa tartuntoja todettiin 37, ja tässä vaiheessa syyskuuta niitä on todettu jo 13. Karanteeniin on alkukuun aikana asetettu 82 henkilöä.

 

Rokotuskattavuus

Alueemme yli 12-vuotiaista asukkaista on saanut täyden kahden annoksen rokotussuojan 60,3 % alueemme yli 12-vuotiaasta väestöstä. Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on 76,9 %.

 

Koronarokotukset

Tällä hetkellä koronarokotteen voi saada alueemme kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset ja alueellamme pitkäaikaisesti oleskelevat. Nuoremmissa ikäryhmissä näkyy rokottamattomuus – koko maan osalta. Koronarokotteiden ottaminen on tie yhteiskunnan avautumiseen ja Kuntayhtymä kannustaa rokotteiden ottamiseen.

Koronarokotteen saaminen on pyritty tekemään helpoksi. Perinteisten ajanvarausmahdollisuuksien lisäksi Kauhavalla on tulossa jälleen Walk in -rokotustapahtumia, mistä rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta!

 

Seuraavat Walk in -tapahtumat järjestetään Kauhavan hyvinvointikeskuksessa:

  • Tiistaina 21.9. klo 8–18 (rokote: Pfizer)
  • Keskiviikkona 22.9. klo 8–16 (rokote: Moderna)

 

Ensimmäisten annosten lisäksi nyt Walk in:ssä annetaan myös tehosteannoksia. THL on antanut uudet suositukset, että tehosteannos voidaan antaa jo 6 viikon annosvälillä. Näin rokotussuoja voidaan saattaa aiemmin kuntoon. Walk in -tapahtumaan voi tulla tehosterokotteelle, jos on saanut 1. annoksen ennen 10.8. ja lisäksi ohjeistetaan tulemaan ensisijaisesti sen päivän mukaan kumpaa rokotetta (Pfizer/Moderna) on aiemmin saanut.

Mukaan tapahtumaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (esim. Kela-kortti). Rokotteet annetaan saapumisjärjestyksessä.

 

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:
https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Korona-aiheinen viikkotiedote 15.10.2021

  Etelä-Pohjanmaan koronatilanne syöksyy alaspäin Maskit takaisin käyttöön Korona sulki Kaksineuvoisen sairaalaosaston   Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiedotti 11.10.2021 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jyrkästi lisääntyvistä koronatartunnoista ja siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Nyrkki korostaa, että nyt koronatestaukseen tulisi hakeutua matalalla kynnyksellä.

Lue lisää

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosastolla vierailukielto toistaiseksi

10.10.2021 Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sairaalaosaston työntekijällä on todettu koronatartunta. Altistumisen johdosta kaikki sairaalaosaston potilaat ja osa henkilöstöstä asetetaan karanteeniin. Sairaalaosaston karanteenin kesto on vähintään 14 vuorokautta. Koronapositiiviseksi todettu työntekijä on ollut viimeksi töissä 10.10. Sairaalaosaston karanteenit

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 8.10.2021

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pahentui Suurin osa tartunnoista rokottamattomilla Koronarokotteelle nyt helppo tulla   Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti 4.10.2021 koronatilanteen pahentumisesta tartuntojen määrän käännyttyä nousuun. Samalla alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lue lisää

Koronarokotukset, viikot 40-41

Ajanvaraus: 1.annos, kaikille yli 12-vuotiaille – varaa aika 06 2412 4545 tai www.hyvis.fi – tai tule walk in –tyylisesti ilman ajanvarausta (mukaan henkilöllisyystodistus) 2.annos, kun on kulunut 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta (1. annos ennen 1.9.)

Lue lisää