Korona-aiheinen viikkotiedote 25.8.2021

Elokuu 2021 tähänastisen korona-ajan synkin kuukausi tartunnoissa
Koululaisten rokotuksilla kysyntää, walk in -tapahtumia myös asemille

Koronatilanne Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella jatkuu vaikeana. Yksin elokuun 2021 aikana kuntayhtymän alueella on tullut ilmi 36 koronatartuntaa, näistä 15 Evijärvellä ja 21 Kauhavalla. Tapaukset ovat useaa eri ketjua, ja tartuntoja on saatu eri paikoista kuten työpaikalta, harrastuksista ja vapaa-ajan kokoontumisista. Sairastuneiden keski-ikä on alle 30 vuotta.

Tartunnoissa näkyy rokottamattomuus – joko rokotteita ei ole otettu lainkaan tai vasta 1. annos on saatuna.  Etelä-Pohjanmaalla ei käytännössä ole enää liikkeellä muuta kuin koronaviruksen delta-varianttia, ja tartunnat leviävät hyvin tehokkaasti. Jatkosairastumisia on tullut eniten perhepiireissä; kun yksi sairastuu, muutkin perheestä saavat tartunnan ennemmin tai myöhemmin.

Elokuun aikana sairastuneista kaksi koronapotilasta on tarvinnut sairaalahoitoa.

Tiedossa on, että osa koronan sairastaneista on saanut hyvin pitkäkestoisia ja monimuotoisia oireita, ja tarvitsevat jälkioireisiinsa yhä hoitoa. Pitkittyneinä oireina on kuvattu mm. hengenahdistusta, rytmihäiriöitä, lihasheikkoutta, nivel- ja vatsakipuja sekä heikentynyttä rasituksensietoa. Oireet ovat alentaneet työ- ja toimintakykyä osalla merkittävästi. Pitkittyneistä oireista ovat kärsineet eniten työikäiset sairastuneemme.

Mikäli koronatartuntaan liittyy altistumismahdollisuus julkisella paikalla, kuntayhtymä tiedottaa siitä aina erikseen sekä verkkosivuillaan että sosiaalisen median kanavillaan.

Koronatilannetta koskevat tiedotteet löydät täältä.

Koronarokotukset ovat alkaneet kouluilla THL:n suositusten mukaisesti. Tähän mennessä alueemme 12–15-vuotiaista 30 % on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Tavoitteena on, että jokainen rokotteen haluava nuori voi saada ensimmäisen annoksen koululla elokuun aikana. Mikäli rokote jää jostain syystä ottamatta oman koulun rokotuspäivänä, nuorelle voi varata rokotusajan Hyviksessä tai hän voi tulla rokotukselle ajanvarauksettomaan walk in -tapahtumaan.

Hyvis.fi -sivustolla vapaita rokotusaikoja on saatavilla hyvin viikosta 35 alkaen.
Seuraavat walk in -rokotustapahtumat järjestetään seuraavasti:

  • ti 31.8. klo 8–9 Ylihärmän hyvinvointiasema
  • ke 1.9. klo 8–9 Alahärmän hyvinvointiasema
  • ke 1.9. klo 16–18 Kauhavan hyvinvointikeskus
  • to 2.9 klo 8–9 Kortesjärven hyvinvointiasema
  • pe 3.9. klo 8–9 Evijärven hyvinvointiasema

Koko kuntayhtymän alueella yhteensä 11 757 ihmistä on saanut vähintään koronarokotteen ensimmäisen annoksen (heistä ​63,8 % on saanut myös tehosteannoksen).
Kaikkien yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta on 73,4 %.

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 17.1.2022   Tammikuussa jo lähes 2900 koronatartuntaa – Nyrkki jatkoi etätyösuositustaan   Etelä-Pohjanmaan koronaluvut lyövät jälleen uusia, kyseenalaisia ennätyksiä. Viime vii-kolla tuli ilmi yhteensä 1486 uutta tartuntaa. Sairaanhoitoa vaativien koronapotilaiden määrä

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 17.1.2022

  Kuntayhtymässä koronaluvut kasvaneet vauhdilla Tartunnanjäljitystä ajetaan alas, positiivinen kotitesti riittää Lievät koronaoireet hoidetaan tavallisen flunssan tavoin Pahentuneen koronatilanteen vuoksi THL on tehnyt uudet toimintaohjeet, joihin siirrytään myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa 17.1.2022 alkaen. Omikronin taudinkulun on

Lue lisää

Talousneuvola sai jatkoa

Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime syyskuussa. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa. Ajanvarausta ei

Lue lisää