Korona-aiheinen viikkotiedote 25.8.2021

Elokuu 2021 tähänastisen korona-ajan synkin kuukausi tartunnoissa
Koululaisten rokotuksilla kysyntää, walk in -tapahtumia myös asemille

Koronatilanne Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella jatkuu vaikeana. Yksin elokuun 2021 aikana kuntayhtymän alueella on tullut ilmi 36 koronatartuntaa, näistä 15 Evijärvellä ja 21 Kauhavalla. Tapaukset ovat useaa eri ketjua, ja tartuntoja on saatu eri paikoista kuten työpaikalta, harrastuksista ja vapaa-ajan kokoontumisista. Sairastuneiden keski-ikä on alle 30 vuotta.

Tartunnoissa näkyy rokottamattomuus – joko rokotteita ei ole otettu lainkaan tai vasta 1. annos on saatuna.  Etelä-Pohjanmaalla ei käytännössä ole enää liikkeellä muuta kuin koronaviruksen delta-varianttia, ja tartunnat leviävät hyvin tehokkaasti. Jatkosairastumisia on tullut eniten perhepiireissä; kun yksi sairastuu, muutkin perheestä saavat tartunnan ennemmin tai myöhemmin.

Elokuun aikana sairastuneista kaksi koronapotilasta on tarvinnut sairaalahoitoa.

Tiedossa on, että osa koronan sairastaneista on saanut hyvin pitkäkestoisia ja monimuotoisia oireita, ja tarvitsevat jälkioireisiinsa yhä hoitoa. Pitkittyneinä oireina on kuvattu mm. hengenahdistusta, rytmihäiriöitä, lihasheikkoutta, nivel- ja vatsakipuja sekä heikentynyttä rasituksensietoa. Oireet ovat alentaneet työ- ja toimintakykyä osalla merkittävästi. Pitkittyneistä oireista ovat kärsineet eniten työikäiset sairastuneemme.

Mikäli koronatartuntaan liittyy altistumismahdollisuus julkisella paikalla, kuntayhtymä tiedottaa siitä aina erikseen sekä verkkosivuillaan että sosiaalisen median kanavillaan.

Koronatilannetta koskevat tiedotteet löydät täältä.

Koronarokotukset ovat alkaneet kouluilla THL:n suositusten mukaisesti. Tähän mennessä alueemme 12–15-vuotiaista 30 % on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Tavoitteena on, että jokainen rokotteen haluava nuori voi saada ensimmäisen annoksen koululla elokuun aikana. Mikäli rokote jää jostain syystä ottamatta oman koulun rokotuspäivänä, nuorelle voi varata rokotusajan Hyviksessä tai hän voi tulla rokotukselle ajanvarauksettomaan walk in -tapahtumaan.

Hyvis.fi -sivustolla vapaita rokotusaikoja on saatavilla hyvin viikosta 35 alkaen.
Seuraavat walk in -rokotustapahtumat järjestetään seuraavasti:

  • ti 31.8. klo 8–9 Ylihärmän hyvinvointiasema
  • ke 1.9. klo 8–9 Alahärmän hyvinvointiasema
  • ke 1.9. klo 16–18 Kauhavan hyvinvointikeskus
  • to 2.9 klo 8–9 Kortesjärven hyvinvointiasema
  • pe 3.9. klo 8–9 Evijärven hyvinvointiasema

Koko kuntayhtymän alueella yhteensä 11 757 ihmistä on saanut vähintään koronarokotteen ensimmäisen annoksen (heistä ​63,8 % on saanut myös tehosteannoksen).
Kaikkien yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta on 73,4 %.

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Mahdollinen korona-altistuminen Evijärvellä 17.9.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut pe 17.9. noin klo 18.15–19 Evijärvellä Popossa. Maski on ollut käytössä.   Mikäli olit paikalla samaan aikaan, seuraa vointiasi. Jos saat lieviäkään oireita, varaa aika koronatestiin. Mikäli sinulla ei

Lue lisää

Kolmannet koronarokotukset alkavat! Walk in -kierros hyvinvointiasemilla viikolla 39

Kolmannet koronarokotukset alkavat! Kuntayhtymän alueen asukkaille aletaan antamaan kolmansia koronarokotteita. Noudatamme THL:n antamaa ohjeistusta, ja ensimmäisenä kolmas koronarokote annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Heillä on jokin seuraavista: Elinsiirto Kantasolusiirto Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos Immunosuppressiivinen syöpähoito

Lue lisää

Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa. ”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 17.9.2021

Maakunnan koronatilanne palaa kiihtymisvaiheeseen Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn tilanne jatkuu vakavana Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina

Lue lisää