Korona-aiheinen viikkotiedote 25.8.2021

Elokuu 2021 tähänastisen korona-ajan synkin kuukausi tartunnoissa
Koululaisten rokotuksilla kysyntää, walk in -tapahtumia myös asemille

Koronatilanne Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella jatkuu vaikeana. Yksin elokuun 2021 aikana kuntayhtymän alueella on tullut ilmi 36 koronatartuntaa, näistä 15 Evijärvellä ja 21 Kauhavalla. Tapaukset ovat useaa eri ketjua, ja tartuntoja on saatu eri paikoista kuten työpaikalta, harrastuksista ja vapaa-ajan kokoontumisista. Sairastuneiden keski-ikä on alle 30 vuotta.

Tartunnoissa näkyy rokottamattomuus – joko rokotteita ei ole otettu lainkaan tai vasta 1. annos on saatuna.  Etelä-Pohjanmaalla ei käytännössä ole enää liikkeellä muuta kuin koronaviruksen delta-varianttia, ja tartunnat leviävät hyvin tehokkaasti. Jatkosairastumisia on tullut eniten perhepiireissä; kun yksi sairastuu, muutkin perheestä saavat tartunnan ennemmin tai myöhemmin.

Elokuun aikana sairastuneista kaksi koronapotilasta on tarvinnut sairaalahoitoa.

Tiedossa on, että osa koronan sairastaneista on saanut hyvin pitkäkestoisia ja monimuotoisia oireita, ja tarvitsevat jälkioireisiinsa yhä hoitoa. Pitkittyneinä oireina on kuvattu mm. hengenahdistusta, rytmihäiriöitä, lihasheikkoutta, nivel- ja vatsakipuja sekä heikentynyttä rasituksensietoa. Oireet ovat alentaneet työ- ja toimintakykyä osalla merkittävästi. Pitkittyneistä oireista ovat kärsineet eniten työikäiset sairastuneemme.

Mikäli koronatartuntaan liittyy altistumismahdollisuus julkisella paikalla, kuntayhtymä tiedottaa siitä aina erikseen sekä verkkosivuillaan että sosiaalisen median kanavillaan.

Koronatilannetta koskevat tiedotteet löydät täältä.

Koronarokotukset ovat alkaneet kouluilla THL:n suositusten mukaisesti. Tähän mennessä alueemme 12–15-vuotiaista 30 % on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Tavoitteena on, että jokainen rokotteen haluava nuori voi saada ensimmäisen annoksen koululla elokuun aikana. Mikäli rokote jää jostain syystä ottamatta oman koulun rokotuspäivänä, nuorelle voi varata rokotusajan Hyviksessä tai hän voi tulla rokotukselle ajanvarauksettomaan walk in -tapahtumaan.

Hyvis.fi -sivustolla vapaita rokotusaikoja on saatavilla hyvin viikosta 35 alkaen.
Seuraavat walk in -rokotustapahtumat järjestetään seuraavasti:

  • ti 31.8. klo 8–9 Ylihärmän hyvinvointiasema
  • ke 1.9. klo 8–9 Alahärmän hyvinvointiasema
  • ke 1.9. klo 16–18 Kauhavan hyvinvointikeskus
  • to 2.9 klo 8–9 Kortesjärven hyvinvointiasema
  • pe 3.9. klo 8–9 Evijärven hyvinvointiasema

Koko kuntayhtymän alueella yhteensä 11 757 ihmistä on saanut vähintään koronarokotteen ensimmäisen annoksen (heistä ​63,8 % on saanut myös tehosteannoksen).
Kaikkien yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta on 73,4 %.

Jaa

Lue myös

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa – Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut poistuvat keväällä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Vuodenvaihteessa avataan myös uusi hyvinvointialueen yhteinen verkkosivusto osoitteessa www.hyvaep.fi. Jatkossa kaikki Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita koskevat tiedot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen verkkosivut tulevat poistumaan kevään 2023 aikana.

Lue lisää

Hyvinvointialueen tiedotuslehti jaetaan joka kotiin viikolla 46

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on tuottanut alueensa asukkaille suunnatun HYVÄEP-tiedotuslehden. Lehti jaetaan jokaiseen eteläpohjalaiseen kotitalouteen viikolla 46. Kyseessä on julkinen tiedote, joten lehti tulee perille, vaikka postilaatikossa tai -luukussa olisi mainoskieltotarra. 24-sivuinen, aikakauslehtityyppinen tiedotuslehti esittelee hyvinvointialueen palveluita

Lue lisää