Elokuun aikana 19 tartuntaa alueellamme. 12–15-vuotiaiden rokotukset käynnistyneet kouluilla.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella on elokuun aikana tullut ilmi yhteensä 19 koronatartuntaa. Korona-altistumisen vuoksi on asetettu karanteeniin lähes 150 henkeä.

”Tilanne on nyt synkempi kuin koskaan ennen korona-aikana. Maakunnassa todetut tapaukset ovat järjestäen delta-varianttia, jonka tiedetään leviävän herkästi”, johtava ylilääkäri Heidi Ojala toteaa.

”Kaikkialla, missä paljon väkeä kokoontuu yhteen, on sekä tartunnan saamisen että sen levittämisen riski.”

Myös tulevana viikonloppuna maakunnassa järjestetään isoja yleisötapahtumia. Tämänhetkisessä tilanteessa kaikenlaisiin kokoontumisiin osallistumista on syytä harkita tarkoin. AVI:n määrämät kokoontumisrajoitukset ovat astuneet voimaan Etelä-Pohjanmaalla perjantaina 13.8.

Maskien käytöstä ja turvaväleistä tulee huolehtia edelleen. Koronatestiin tulee hakeutua pienimmistäkin oireista, ja oireisena tulee pysytellä kotona. Kuntayhtymä tiedottaa alueen mahdollisista altistumispaikoista sekä some-kanavillaan että verkkosivuillaan.

Kuntayhtymän alueella yhteensä 11 407 ihmistä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus on 71,5 %.

”Nuorten ja työikäisten rokotuskattavuus on vielä matalalla tasolla. Jotta taudin leviäminen saataisiin pysäytettyä ja pääsisimme vihdoin kohti normaalia arkea, kannustamme kaikkia rokotteen ottamiseen”, hoitotyön johtaja Johanna Heino sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee koronarokotteen ottamista kaikille 12 vuotta täyttäneille. Kaksineuvoisen alueella 12–15-vuotiaat peruskoululaiset sekä lukiolaiset rokotetaan kouluilla.

”Rokotukset ovat käynnistyneet ensimmäisillä kouluilla tällä viikolla. Tavoitteena on, että kaikki rokotteen haluavat peruskoululaiset ja lukiolaiset saavat sen elokuun aikana”, Heino vakuuttaa.

6.8. järjestetty koronarokotusten walk in -tapahtuma sai suuren suosion. Nyt tulossa on vastaava tilaisuus keskiviikkona 18.8. klo 16–18. Tällöin on mahdollista saada koronarokotteen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta. Tapahtumassa ei anneta tehosterokotteita.

”Toiveiden mukaisesti walk in -tapahtuma järjestetään alkuillasta, joten rokotteelle on helppo tulla myös työpäivän jälkeen. Viime kerran suuren kysynnän vuoksi olemme nyt varanneet rokotteita aiempaa enemmän”, Heino toteaa.

Koronarokotusaikoja on mahdollista saada myös ajanvarauksella. Hyvis.fi-järjestelmässä vapaita aikoja on avattu lähiviikoille kaikille hyvinvointiasemille sekä Kauhavan hyvinvointikeskukseen.

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Nyrkin tiedote 17.1.2022   Tammikuussa jo lähes 2900 koronatartuntaa – Nyrkki jatkoi etätyösuositustaan   Etelä-Pohjanmaan koronaluvut lyövät jälleen uusia, kyseenalaisia ennätyksiä. Viime vii-kolla tuli ilmi yhteensä 1486 uutta tartuntaa. Sairaanhoitoa vaativien koronapotilaiden määrä

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 17.1.2022

  Kuntayhtymässä koronaluvut kasvaneet vauhdilla Tartunnanjäljitystä ajetaan alas, positiivinen kotitesti riittää Lievät koronaoireet hoidetaan tavallisen flunssan tavoin Pahentuneen koronatilanteen vuoksi THL on tehnyt uudet toimintaohjeet, joihin siirrytään myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa 17.1.2022 alkaen. Omikronin taudinkulun on

Lue lisää

Talousneuvola sai jatkoa

Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime syyskuussa. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa. Ajanvarausta ei

Lue lisää