Elokuun aikana 19 tartuntaa alueellamme. 12–15-vuotiaiden rokotukset käynnistyneet kouluilla.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella on elokuun aikana tullut ilmi yhteensä 19 koronatartuntaa. Korona-altistumisen vuoksi on asetettu karanteeniin lähes 150 henkeä.

”Tilanne on nyt synkempi kuin koskaan ennen korona-aikana. Maakunnassa todetut tapaukset ovat järjestäen delta-varianttia, jonka tiedetään leviävän herkästi”, johtava ylilääkäri Heidi Ojala toteaa.

”Kaikkialla, missä paljon väkeä kokoontuu yhteen, on sekä tartunnan saamisen että sen levittämisen riski.”

Myös tulevana viikonloppuna maakunnassa järjestetään isoja yleisötapahtumia. Tämänhetkisessä tilanteessa kaikenlaisiin kokoontumisiin osallistumista on syytä harkita tarkoin. AVI:n määrämät kokoontumisrajoitukset ovat astuneet voimaan Etelä-Pohjanmaalla perjantaina 13.8.

Maskien käytöstä ja turvaväleistä tulee huolehtia edelleen. Koronatestiin tulee hakeutua pienimmistäkin oireista, ja oireisena tulee pysytellä kotona. Kuntayhtymä tiedottaa alueen mahdollisista altistumispaikoista sekä some-kanavillaan että verkkosivuillaan.

Kuntayhtymän alueella yhteensä 11 407 ihmistä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus on 71,5 %.

”Nuorten ja työikäisten rokotuskattavuus on vielä matalalla tasolla. Jotta taudin leviäminen saataisiin pysäytettyä ja pääsisimme vihdoin kohti normaalia arkea, kannustamme kaikkia rokotteen ottamiseen”, hoitotyön johtaja Johanna Heino sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee koronarokotteen ottamista kaikille 12 vuotta täyttäneille. Kaksineuvoisen alueella 12–15-vuotiaat peruskoululaiset sekä lukiolaiset rokotetaan kouluilla.

”Rokotukset ovat käynnistyneet ensimmäisillä kouluilla tällä viikolla. Tavoitteena on, että kaikki rokotteen haluavat peruskoululaiset ja lukiolaiset saavat sen elokuun aikana”, Heino vakuuttaa.

6.8. järjestetty koronarokotusten walk in -tapahtuma sai suuren suosion. Nyt tulossa on vastaava tilaisuus keskiviikkona 18.8. klo 16–18. Tällöin on mahdollista saada koronarokotteen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta. Tapahtumassa ei anneta tehosterokotteita.

”Toiveiden mukaisesti walk in -tapahtuma järjestetään alkuillasta, joten rokotteelle on helppo tulla myös työpäivän jälkeen. Viime kerran suuren kysynnän vuoksi olemme nyt varanneet rokotteita aiempaa enemmän”, Heino toteaa.

Koronarokotusaikoja on mahdollista saada myös ajanvarauksella. Hyvis.fi-järjestelmässä vapaita aikoja on avattu lähiviikoille kaikille hyvinvointiasemille sekä Kauhavan hyvinvointikeskukseen.

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Mahdollinen korona-altistuminen Evijärvellä 17.9.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut pe 17.9. noin klo 18.15–19 Evijärvellä Popossa. Maski on ollut käytössä.   Mikäli olit paikalla samaan aikaan, seuraa vointiasi. Jos saat lieviäkään oireita, varaa aika koronatestiin. Mikäli sinulla ei

Lue lisää

Kolmannet koronarokotukset alkavat! Walk in -kierros hyvinvointiasemilla viikolla 39

Kolmannet koronarokotukset alkavat! Kuntayhtymän alueen asukkaille aletaan antamaan kolmansia koronarokotteita. Noudatamme THL:n antamaa ohjeistusta, ja ensimmäisenä kolmas koronarokote annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Heillä on jokin seuraavista: Elinsiirto Kantasolusiirto Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos Immunosuppressiivinen syöpähoito

Lue lisää

Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa. ”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 17.9.2021

Maakunnan koronatilanne palaa kiihtymisvaiheeseen Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn tilanne jatkuu vakavana Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina

Lue lisää