Elokuun aikana 19 tartuntaa alueellamme. 12–15-vuotiaiden rokotukset käynnistyneet kouluilla.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella on elokuun aikana tullut ilmi yhteensä 19 koronatartuntaa. Korona-altistumisen vuoksi on asetettu karanteeniin lähes 150 henkeä.

”Tilanne on nyt synkempi kuin koskaan ennen korona-aikana. Maakunnassa todetut tapaukset ovat järjestäen delta-varianttia, jonka tiedetään leviävän herkästi”, johtava ylilääkäri Heidi Ojala toteaa.

”Kaikkialla, missä paljon väkeä kokoontuu yhteen, on sekä tartunnan saamisen että sen levittämisen riski.”

Myös tulevana viikonloppuna maakunnassa järjestetään isoja yleisötapahtumia. Tämänhetkisessä tilanteessa kaikenlaisiin kokoontumisiin osallistumista on syytä harkita tarkoin. AVI:n määrämät kokoontumisrajoitukset ovat astuneet voimaan Etelä-Pohjanmaalla perjantaina 13.8.

Maskien käytöstä ja turvaväleistä tulee huolehtia edelleen. Koronatestiin tulee hakeutua pienimmistäkin oireista, ja oireisena tulee pysytellä kotona. Kuntayhtymä tiedottaa alueen mahdollisista altistumispaikoista sekä some-kanavillaan että verkkosivuillaan.

Kuntayhtymän alueella yhteensä 11 407 ihmistä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus on 71,5 %.

”Nuorten ja työikäisten rokotuskattavuus on vielä matalalla tasolla. Jotta taudin leviäminen saataisiin pysäytettyä ja pääsisimme vihdoin kohti normaalia arkea, kannustamme kaikkia rokotteen ottamiseen”, hoitotyön johtaja Johanna Heino sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee koronarokotteen ottamista kaikille 12 vuotta täyttäneille. Kaksineuvoisen alueella 12–15-vuotiaat peruskoululaiset sekä lukiolaiset rokotetaan kouluilla.

”Rokotukset ovat käynnistyneet ensimmäisillä kouluilla tällä viikolla. Tavoitteena on, että kaikki rokotteen haluavat peruskoululaiset ja lukiolaiset saavat sen elokuun aikana”, Heino vakuuttaa.

6.8. järjestetty koronarokotusten walk in -tapahtuma sai suuren suosion. Nyt tulossa on vastaava tilaisuus keskiviikkona 18.8. klo 16–18. Tällöin on mahdollista saada koronarokotteen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta. Tapahtumassa ei anneta tehosterokotteita.

”Toiveiden mukaisesti walk in -tapahtuma järjestetään alkuillasta, joten rokotteelle on helppo tulla myös työpäivän jälkeen. Viime kerran suuren kysynnän vuoksi olemme nyt varanneet rokotteita aiempaa enemmän”, Heino toteaa.

Koronarokotusaikoja on mahdollista saada myös ajanvarauksella. Hyvis.fi-järjestelmässä vapaita aikoja on avattu lähiviikoille kaikille hyvinvointiasemille sekä Kauhavan hyvinvointikeskukseen.

Jaa

Lue myös

Laboratorion aikatauluihin muutoksia 1.8.2022 alkaen 

  Kuntayhtymä Kaksineuvoisen laboratoriopalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.   Laboratorion toimipisteiden aukioloajat 1.8.2022 alkaen:    Alahärmä: ma, ke ja to klo 7.15 – 11.30,  os.  Härmäntie 10, 62300 Härmä (entinen Säästöpankin talo)   Evijärvi: ma ja ke klo

Lue lisää

Neljäs koronarokoteannos 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

THL on kesäkuun alussa laajentanut suositustaan neljänsistä annoksista. Ryhmään on lisätty 70-79-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Kuka tarvitsee neljännen annoksen? THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia: 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista

Lue lisää

Palvelut toimivat kesälläkin 

Aikaisempien vuosien tapaan Kuntayhtymä Kaksineuvoinen supistaa toimintaansa kesän ajaksi. Oheisesta taulukosta näet eri yksiköiden aukioloajat. Muistathan uusia reseptit ja hakea tarvitsemasi hoitotarvikkeet ajoissa! Sähköisten reseptien uusinta onnistuu myös apteekissa, puhelimitse sekä Omakanta-palveluissa.   Sote-keskus ja

Lue lisää