Koronarokotteelle kannustetaan etenkin alle 40-vuotiaita

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa koronarokotukset ovat jatkuneet läpi kesän. Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on kuntayhtymän alueella yhteensä 10 910 henkeä. Kaikkien yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus on 68,4, %.

”Ikäluokkien välillä on suuria eroja. Siinä missä alueemme 75–79-vuotiaista rokotteen on ottanut peräti 98 prosenttia, 25–34-vuotiaista rokotteella on käynyt tähän mennessä vasta reilut 41 prosenttia”, johtava ylilääkäri Heidi Ojala taustoittaa.

Kuntayhtymän toiveena on, että mahdollisimman moni ottaisi rokotteen. Rokotukseen voivat varata ajan kaikki alueellamme asuvat yli 16-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat 12–15-vuotiaat. Vapaita aikoja on lähiviikoille hyvin saatavilla.

Lisäksi muualla kirjoilla olevat, mutta kuntayhtymän alueella pidempiaikaisesti oleilevat henkilöt, kuten mökkiläiset, alueella kesää viettävät opiskelijat tai täällä työskentelevät voivat tulla Kaksineuvoiseen rokotettavaksi.

”Koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen riskiä. Se kuitenkin suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja lieventää oireita. Moni kantaa huolta siitä, että tietämättään tartuttaisi muita. Rokotettu henkilö erittää huomattavasti vähemmän koronavirusta kuin rokottamaton, eli rokotteen myötä riski taudin levittämiseen pienenee merkittävästi”, Ojala kertoo.

Ottamalla rokotteen suojaa siis paitsi itseään, myös omaa perhettään, muita läheisiään sekä kaveri- ja harrastuspiirejään.

”Jokainen voi kantaa oman kortensa kekoon. Kyllä sillä, miten hyvä rokotuskattavuus alueellamme on, on merkitystä myös paikallisten tartuntaryppäiden torjumisessa”, Ojala vahvistaa.

Mikäli kohdalle osuu altistuminen, molemmat rokoteannokset saanutta ei välttämättä aseteta karanteeniin.

”Jokainen altistumistilanne arvioidaan tapauskohtaisesti. Pääsääntönä kuitenkin on, että sellaista henkilöä, joka on saanut kaksi rokoteannosta ja toisesta annoksesta on kulunut vähintään viikko, ei aseteta karanteeniin. Rokottamattomilla karanteeni on aina vähintään 10 vuorokautta”.

Koronarokotteen saaneet voivat ladata ja tulostaa koronatodistuksen Omakannasta. Todistuksesta on hyötyä matkustettaessa. Esimerkiksi riskimaasta Suomeen palaavan henkilön, joka on saanut hyväksytysti molemmat koronarokoteannokset ja viimeisimmästä annoksesta on kulunut vähintään 14 vuorokautta, ei tarvitse osallistua koronavirustesteihin maahantulon yhteydessä.

Lisätietoa matkustamisesta THL:n verkkosivustolla

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lue myös

Mahdollinen korona-altistuminen Evijärvellä 17.9.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut pe 17.9. noin klo 18.15–19 Evijärvellä Popossa. Maski on ollut käytössä.   Mikäli olit paikalla samaan aikaan, seuraa vointiasi. Jos saat lieviäkään oireita, varaa aika koronatestiin. Mikäli sinulla ei

Lue lisää

Kolmannet koronarokotukset alkavat! Walk in -kierros hyvinvointiasemilla viikolla 39

Kolmannet koronarokotukset alkavat! Kuntayhtymän alueen asukkaille aletaan antamaan kolmansia koronarokotteita. Noudatamme THL:n antamaa ohjeistusta, ja ensimmäisenä kolmas koronarokote annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Heillä on jokin seuraavista: Elinsiirto Kantasolusiirto Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos Immunosuppressiivinen syöpähoito

Lue lisää

Talousneuvola – ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa

Talousneuvola avasi ensimmäistä kertaa ovensa Kauhavalla viime viikon torstaina. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuka tahansa Kaksineuvoisen alueen kuntalainen voi saada ammattilaisten apua talouteen liittyvissä asioissa. ”Meille voi yksinkertaisesti marssia sisään ikään katsomatta, ajanvarausta

Lue lisää

Korona-aiheinen viikkotiedote 17.9.2021

Maakunnan koronatilanne palaa kiihtymisvaiheeseen Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa syksyn tilanne jatkuu vakavana Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9. Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat ovat tulleet enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista ja kouluista. Viime viikkoina

Lue lisää